x

La Volta a Peu València Caixa Popular posposa la seua 66a edició a 2022

4 març, 2021

La Volta a Peu València Caixa Popular, organitzada per la S.D. Correcaminos, celebrarà la seua 66a edició al maig de 2022. D’aquesta manera, la prova, que estava prevista per al pròxim 16 de maig, no s’organitzarà aquest any 2021 davant la situació generada per la pandèmia de la COVID-19.

La decisió ha sigut adoptada per l’organització, de comú acord amb el patrocinador principal de la prova, Caixa Popular, davant la impossibilitat de celebrar-se en unes condicions normals reunint milers de participants en el que haguera sigut de nou tota una festa de la carrera a peu a la ciutat de València.

“La Volta a Peu és, sobretot, una festa familiar i esportiva al carrer -ha explicat Paco Borao, president de la S.D. Correcaminos-, i no volem devaluar el seu caràcter multitudinari i universal. Volem celebrar-la com mereix València, com mereixen els corredors i com mereixen els patrocinadors, amb alegria, sense limitacions i en un ambient relaxat, segur i popular”.

Pròxima cita: maig de 2022

Per tant, la 66a edició de la Volta a Peu València Caixa Popular tindrà lloc al maig de 2022, ja que l’opció de retardar la prova d’aquest 2021 a tardor s’ha descartat per part de l’organització. Tal com ha explicat Paco Borao, “les carreres estan associades a la seua idiosincràsia, a la seua personalitat, i fa dècades que la Volta a Peu és una carrera de primavera, disputada amb clima temperat i bona climatologia”.

A més, l’acumulació massiva de proves que han renunciat a les seues dates inicials per a situar-se en l’última part de l’any “restaria sens dubte participació, i la Volta a Peu mereix celebrar-se en gran”.

La primera edició de la Volta a Peu, la carrera més antiga de la ciutat, va tindre lloc en 1924, però la Guerra Civil o la falta de promotors i patrocinadors han obligat a cancel·lar-la en diferents edicions al llarg del passat Segle XX. Des de 1983, data en què la S.D. Correcaminos la va recuperar, s’hi havia celebrat ininterrompudament fins a la irrupció de la COVID-19 en l’edició 2020. “Estem convençuts -assegura Borao- que quan se supere la pandèmia, la Volta a Peu tindrà lloc amb la lluentor de sempre, com a carrera degana de la ciutat de València”.

Notícies relacionades