x

Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP i 10K Valencia Ibercaja, les millors carreres d’Espanya en 2020

28 juny, 2021

Valencia Ciudad del Running continua comptant amb les millors carreres d’Espanya un any més. La Reial Federació Espanyola d’Atletisme va celebrar la seua Gala Anual per a premiar, entre altres distincions, els millors organitzadors de carreres del calendari nacional, amb la major distinció per a la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP i la 10K Valencia Ibercaja, segons el barem de puntuació de l’organisme federatiu amb diferents conceptes d’elit i populars que s’analitzen.

Millors Carreres Alex Aparicio Juan BotellaEl gener de 2020, la 10K Valencia Ibercaja va celebrar la 12a edició amb un Rècord del Món de la distància de Rhonex Kipruto i un Rècord Europeu amb Julien Wanders, que, juntament amb més de 12.000 corredors populars, van completar l’edició amb més èxit d’esta cita Gold Label. Unes fites que, segons la baremació de punts de l’RFEA per diversos conceptes, l’alça a la primera posició en 2020

Dos mesos després, va arribar la pandèmia mundial de la COVID-19, que va provocar la cancel·lació de nombroses carreres, encara que la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP sí que es va poder celebrar en la seua versió Elite Edition, amb nous registres masculí i femení, el rècord d’Espanya de marató i més de 60 mínimes per als JO de Tòquio. Uns registres que van servir per a liderar la classificació en la distància de marató, a pesar de no poder comptar amb l’extra de puntuació que atorga la participació popular, ja que l’edició anterior només es va poder celebrar amb professionals en l’única carrera etiqueta Platí a Espanya.

Marató RFEA

La Mitja Marató més ràpida del món, segona

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, a pesar dels seus imponents registres amb un nou rècord del món de Kiwibott Kandie, quatre corredors per davall dels 58 minuts i la segona millor marca espanyola de tota la història, es queda en una segona posició per darrere de la Mitja de Barcelona, que, celebrada al febrer, sí que va poder comptar amb la presència de populars.

Notícies relacionades