x

Resum d’atencions mèdiques de la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP 2017

22 octubre, 2017

Juntament amb els millors i més ràpids atletes del món, milers de corredors populars han gaudit de la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP 2017, que amb més de 12.200 corredors que han arribat a meta, ha tornat a finalitzar amb bones notícies, l’ampli dispositiu mèdic que l’organització i Creu Roja havien preparat, tant en l’eixida i la meta, com al llarg del recorregut, amb un total de 16 ambulàncies

En total, s’han dut a terme un total de 119 atencions, de les quals 87 han sigut homes i 32 dones. D’estes persones, només sis corredors han hagut de ser evacuades a diferents centres hospitalaris de la ciutat, per diferents causes, segons va informar Creu Roja València.

El cap dels serveis mèdics de la Mitja Marató, Luis Cort, va visitar els corredors que van ser traslladats a l’hospital el mateix diumenge per a interessar-se pel seu estat. Quatre d’ells han sigut donats d’alta a primera hora de la vesprada i els altres dos estaven pendents de les últimes proves, però s’espera que siguen donats d’alta en les pròximes hores.

Només el 5 % del total de les atencions realitzades (119) han necessitat ser evacuades a l’hospital (6), la resta d’assistències, 95 %, es va solucionar en el mateix dispositiu amb els mitjans humans i materials que Creu Roja va disposar per a la carrera.

L’organització, a més, va disposar en el recorregut patinadors amb desfibril·ladors a les motxilles per a acudir ràpidament en cas que es produira qualsevol emergència, i es van situar diversos punts d’Atenció Mèdica Ràpida, amb l’ajuda de Farmacias Ribera, per a resoldre xicotetes malalties dels participants.

Notícies relacionades