x

La Mitja Marató Valencia presenta la seua edició més ambiciosa amb 14.200 corredors buscant nous rècords

17 octubre, 2017

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP celebra el diumenge 22 d’octubre la seua edició més ambiciosa, amb el lema ‘Corre com mai’ en una cita en la qual ja hi ha 14.200 inscrits i un planter d’atletes d’elit per a lluitar pels rècords del ràpid circuit valencià.

La carrera de 21 quilòmetres a Valencia Ciudad del Running ha celebrat en la presentació oficial el seu primer rècord de 2017, amb més de 14.200 inscrits a la prova, uns 700 corredors més que la passada edició, xifra que confirma, a més, l’augment de participants que arriben des d’altres comunitats autònomes (22 % del cens) i de l’estranger (14 %). En dones, el percentatge arriba al 23 %, amb 3.323 participants.

Presentación-27-Medio-Maraton-Valencia
La presentació oficial de la primera carrera que va obtindre l’Etiqueta d’Or de la IAAF a Espanya ha tingut lloc en la Marina d’Empreses, al costat de la meta del circuit més ràpid de 21.097,5 metres del país, amb la participació del president de la Sociedad Deportiva Correcaminos, organitzadora de la Mitja Marató Valencia, Paco Borao; la regidora d’Esport i Salut de l’Ajuntament de València, Maite Girau; la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, i Vicente Tarancón, president de Luanvi, a més d’altres representants dels clubs valencians i patrocinadors i col·laboradors de la Mitja Marató, que enguany va sumar la firma energètica EDP com a patrocinador oficial i Ecoembes com a col·laborador oficial en el foment del reciclatge.


Durant les intervencions en la presentació, Paco Borao ha destacat que “ens trobem davant l’edició més ambiciosa pel planter d’atletes d’elit que han triat la nostra prova per a donar-se a conéixer encara més en el món”, i recorda, a més, que els corredors més ràpids en mitja marató de l’any 2017, Abraham Cheroben i la plusmarquista mundial, Joyciline Jepkosgei, estaran en la línia d’eixida, al costat d’un altre grup de corredors africans amb grans marques. Finalment, ha assegurat que València ha superat ja el seu primer rècord. “Hem superat els 14.200 inscrits”, i ha recalcat que el cens de la prova “no deixa de créixer i ens fa pensar en nous reptes.”

Presentación-Medio-Maratón-Valencia

L’èxit de la Mitja Marató Valencia està garantit amb l’esforç de tots

Per la seua part, Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, ha destacat que ja és el sisé any que col·laboren amb la Mitjà Marató i ha assegurat que “queden molts anys per a continuar escrivint junts la història de la prova”. A més, “volem que la ciutat de València se senta cada vegada més orgullosa de tindre un esdeveniment com la Mitjà Marató Valencia”, ha destacat la directora, que també ha ressaltat que tornaran a donar 1 € per cada corredor que arribe a la meta a l’Associació Esperança i Somriure, i l’arribada a l’esdeveniment de la firma EDP, que també és patrocinador oficial de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP des de 2016, i dóna suport a algunes de les principals carreres del calendari nacional. Més de 165.000 persones participen en les proves en les quals està present la firma amb el seu patrocini.

Vicente Tarancón, president de Luanvi, ha lloat les característiques de la camiseta que tindran els 14.200 corredors i ha confirmat que “el teixit és de les mateixes característiques que el de l’any passat i que no pesa més de 90 grams”, i assegura que agradarà als corredors, igual que en edicions anteriors.

Maite Girau, regidora d’Esport i Salut de l’Ajuntament de València, va assegurar que “la Mitja Marató Valencia posa en valor la nostra ciutat a tot el món”, i va destacar que “és l’única mitja marató d’Espanya amb Etiqueta d’Or de la IAAF i això ens fa estar en el punt de mira de tot el món”. Finalment, la regidora de l’Ajuntament ha celebrat que “cada vegada més dones córreguen i, a més, ho facen en estes distàncies” davant l’augment de la presència de dones en la prova.

Emotiu record per al subinspector Blas Gámez

El moment més emotiu d’esta presentació ha arribat amb el record per a Blas Gámez, el subsinspector de la Policia Nacional que va ser assassinat a València fa algunes setmanes i que era un habitual corredor i estava inscrit a esta prova. La seua dona, Chus, i els seus companys d’equip van rebre el seu dorsal i la medalla de mans de Paco Borao en este bonic record a la seua fidelitat a la Mitja Marató i la seua afició a córrer.

[vcr_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=7G–ciS-66Y&feature=youtu.be” width=”640″ height=”360″ responsive=”no” autohide=”yes” rel=”no” https=”yes”]

Notícies relacionades