x

Marató Valencia i EMT renoven l’acord per a beneficiar els corredors i tota la ciutat

20 setembre, 2017

Marató Valencia i EMT València renoven l’acord per segon any consecutiu per a beneficiar els corredors i tota la ciutat amb diferents serveis especials el pròxim 19 de novembre. Un acord que l’organització de la prova, a càrrec de la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, i l’Empresa Municipal de Transports han anunciat dins de l’agenda de la Setmana de la Mobilitat que se celebra a la ciutat.

Maratón Valencia y EMT renuevan acuerdo

L’acord ha sigut presentat per Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament; Vicente Sanz, vicepresident de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, que han celebrat este nou conveni davant d’uns dels autobuses de l’EMT que ajudarà a difondre este acord.

Entre les accions de l’acord renovat destaquen l’augment de línies i autobusos a primera hora del matí de l’esdeveniment per a donar servei als corredors de la ciutat del running, que els porta cap a l’eixida de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP i la carrera 10K Valencia Trinidad Alfonso, que se celebra de manera paral·lela.

Però, conscients de l’afectació en bona part de la ciutat d’un esdeveniment de la magnitud de la Marató, les dos parts han segellat un acord pel qual tots els desplaçaments fins a les 16 hores del 19 de novembre seran gratuïts no solament per a corredors, sinó també per a acompanyants i veïns de la ciutat, i d’esta manera es contribuirà de manera notable a la mobilitat de tots en un dia en el qual la ciutat acollirà més de 28.000 corredors pels carrers, entre la marató i la prova de 10 quilòmetres.

“Totes les persones que es moguen eixe dia en els autobusos de l’EMT, en les línies especials que crearem, podran viatjar gratuïtament: corredors, voluntaris i tots els valencians i turistes”, ha declarat Giuseppe Grezzi. Per la seua part, Vicente Sanz destaca que “tots els corredors i acompanyants, entre les 6 i les 8 hores del matí, podran acostar-se més fàcilment a l’eixida, que és la seua gran preocupació eixe dia. Hi haurà un reforç important”, a més de destacar el servei gratuït del qual podran disfrutar els 1.500 voluntaris de la prova”.

“El 19 de novembre, tant els corredors com els que vénen a animar i els ciutadans que no tenen res a veure amb la prova, es beneficien de moure’s gratuïtament gràcies a este acord amb l’EMT”, comenta Elena Tejedor. A més, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso assenyala que este acord “és un exemple de convivència” i destaca que el transport públic és fonamental per a aconseguir “que la ciutat visca la Marató quasi com les Falles”, que és la seua gran aspiració.

La implicació de l’EMT també es veurà en altres accions, ja que un grup de mig centenar de treballadors de l’Empresa Municipal de Transport participarà, corrent, en alguna de les dos proves, a més d’organitzar un dels 200 punts d’animació que animen els participants al llarg del recorregut.

Notícies relacionades