x

Mitja Marató i Marató València seguixen la línia dels Majors en la lluita contra el dopatge

19 setembre, 2019

L’organització de la Mitja Marató i Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, a càrrec de l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha firmat un acord amb l’Athletics Integrity Unit (AIU), organisme independent de la IAAF, per a reforçar la lluita contra el dopatge en les proves que se celebraran el 27 d’octubre i 1 de desembre en Valencia Ciudad del Running. L’acord ha sigut impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, principal col·laborador de les dos carreres, per a vetlar conjuntament amb SD Correcaminos per l’esport net.

Antidopaje Maratón Valencia y Medio Maratón Valencia

L’organització d’ambdós proves aportarà voluntàriament 25.000 euros a l’AIU per a fer controls per sorpresa als seus principals corredors convidats, detectar pràctiques il·legals i accions fraudulentes, i protegir la integritat i reputació d’estes dos carreres valencianes. Este acord està en línia amb l’estratègia dels World Marathon Majors en la seua lluita contra el dopatge, ja que les millors maratons del món també tenen firmats compromisos similars amb l’AIU.

Per la seua part, l’Athletics Integrity Unit s’encarregarà de dur a terme totes les accions relacionades amb el control del passaport biològic dels atletes, com també amb els diferents controls rutinaris que es realitzen.

La Societat Esportiva Correcaminos donarà suport a l’AIU i aportarà informació tècnica sobre el planter d’atletes d’elit, i també dels seus plans de viatge, llocs d’estada, etc., amb la finalitat de facilitar i augmentar l’eficàcia dels controls.

Al marge d’este acord, i per decisió pròpia, l’organització de la Mitja Marató i Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP s’abstindrà en 2019 de convidar a atletes professionals que hagen sigut sancionats en ferm per dopatge, amb la finalitat d’enviar un missatge clar: València només vol atletes i rècords exemplars.

Amb este acord, les proves reforcen el seu compromís contra el dopatge, vetlant per la igualtat d’oportunitats i per la consecució de les millors marques dins de la legalitat de l’esport.

Notícies relacionades