x

Kendagor aconseguix una gran marca a València, una ciutat que es va bolcar per a animar i viure la la Marató

16 novembre, 2014

La Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la Societat Esportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, va véncer el vent. La ciutat del running va eixir als carrers per a animar els corredors. Un desplegament sense precedents que ha situat un aficionat en cada metre del recorregut. En l’apartat esportiu, el kenyà Jacob Kendagor, que figurava entre els favorits en categoria masculina, ha firmat un registre de 2h08’39”, el quart més ràpid en els 34 anys d’història de la Marató València. En dones, la namíbia, Beata Naigambo ha guanyat la carrera amb un temps de 2h30’53”, un altre registre d’altura, també el quart de la història.

1413-maraton-valencia-030

D’esta manera, la prova valenciana consolida la seua posició en el calendari de maratons internacionals com una cita ineludible i amb un circuit propici per a aconseguir marques esportives de referència.

El vent va tallar les ales del gran grup d’elit, que venia llançat en els primers quilòmetres. Després del pas per la mitja marató, amb un temps d’una hora i tres minuts, el vent es tornar desfavorable, i el castic en les cames començava a ser molt sever. Tot i això, l’ànim dels aficionats, que van poblar des de primeres hores del matí cada racó del circuit, va ajudar els corredors, que van marcar el quart millor registre de la història en la prova. Una molt bona marca d’una ciutat que va córrer a animar els seus atletes, del primer a l’últim.

Respecte a la participació nacional, Xavier Garcia Insa, corredor del Ronhill Team, amb 2h26’52”, ha sigut el primer atleta nacional masculí, mentres que Bea Molina, del Goya Brasil, ha sigut la primera espanyola a creuar la línia de meta de la Marató València Trinidad Alfonso, amb un temps de 2h52’38”.

Una carrera molt veloç que convertix València en el circuit amb millor altimetria per als corredors populars i elits. De fet, 6.609 atletes, quasi la meitat dels inscrits, van aconseguir baixar de les 4 hores al finalitzar la prova.

10k Valencia Trinidad Alfonso

El 10K València Trinidad Alfonso va ser un perfecte preàmbul per al gran espectacle de la Marató València. La carrera, que va eixir en paral·lel a la Marató, va rebre els primers aplaudiments del públic en meta i va recórrer veloçment els carrers de la ciutat. 8.000 runners van batre el rècord de participació de l’esdeveniment. Yusuf Biwot va aconseguir baixar dels 30 minuts en la prova, el segon millor registre en la història d’esta prova amb 29:13. Biwot va estar acompanyat en el pòdium per l’atleta local Hassane Ahouchar i Fredrik Uhborm.

En categoria femenina, Salima Charki, del Nerja Atletismo, va guanyar la carrera amb un temps de 33:48. La van acompanyar en el pòdium l’atleta nacional Vanessa Veiga i la britànica Emily Collinge.

Declaracions

Paco Borao, President de SD Correcaminos, va fer la seua valoració en acabar la prova: “En els últims quilòmetres el vent no ha jugat al nostre favor, alguns corredors s’han queixat de la calor; de fet, el gran favorit, Felix Keny, s’ha retirat. No hi ha hagut cap corredor que comandara la prova. Tot i això, s’ha aconseguit una marca inferior a les dos hores i deu minuts, la qual cosa és un gran registre a escala internacional. El més important ha sigut que la ciutat s’ha bolcat amb la prova. Tots han eixit al carrer a animar i en alguns punts ha sigut tremend.”

Jacob Kendagor, guanyador de la 34a Edició de la Marató València Trinidad Alfonso: “El circuit de València és perfecte, el vent fort de l’últim quilòmetre no ha ajudat. No oblidaré que la ciutat de València ha sigut la meua primera victòria en marató”.
1413-maraton-valencia-109

11.523 € solidaris per a l’Obra Social Sant Joan de Déu

Una de les accions solidàries de la Marató València ha sigut l’aportació de la Fundació Trinidad Alfonso d’un euro per corredor arribat a meta. Una recompensa a l’esforç que ha servit per a reunir 11.523 € en favor de l’Obra Sant Joan de Déu Serveis Socials, entitat solidària de la prova per a esta edició de 2014. Esta aportació solidària s’unix al que han oferit els corredors en la seua inscripció a l’esdeveniment, així com a la recaptació de les activitats paral·leles de la Minimarató i la Jornada Cultural, Impuls València, també organitzada per la Fundació Trinidad Alfonso. La quantitat més alta de donacions en la història de l’esdeveniment.

Una de les claus per a l’èxit esportiu i de participació de la Marató València Trinidad Alfonso, amb més de 13.000 runners inscrits, ha sigut la implicació i participació del públic. En cada racó del circuit de la marató, els suports del públic han servit perquè la prova torne a superar-se un any més i per a intentar fer més fàcil la carrera per als corredors.

Més de 70 animacions organitzades per tot el recorregut perquè els ciutadans formen part de la festa i animen els corredors. Tot això unit als ànims espontanis de seguidors que han eixit al carrer a animar al pas del recorregut.

Com a novetat en esta edició, s’ha donat un major protagonisme a les falles gràcies al concurs Running Faller d’animació. Les Falles han omplit de color, animació i vistositat el recorregut, amb coreografies, disfresses i càntics animats.

Finalment, la iniciativa “Recicla al teu ritme” ha portat als corredors els temes més animosos que ells prèviament havien triat, per Internet o a través del seu vot en Expo Export. Tota una discoteca runner.

[vcr_custom_gallery source=”media: 1597,1598,1599″ link=”lightbox” width=”180″ height=”120″ title=”always”]

Notícies relacionades