x

Declaracions dels guanyadors de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP

10 desembre, 2020

Declaracions dels guanyadors de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP Elit Edition:

Evans Chebet (2h03:00)

“Estic feliç, he corregut molt bé i estic content perquè he pogut córrer a València, he tingut sort de fer-ho enguany. Havia llegit coses sobre València, però mai havia pogut córrer ací i em sent afortunat d’haver-ho fet, content per haver millorat la meua marca personal. València és un circuit fantàstic per a córrer”.

“En cap moment ha sigut fàcil, en el meu objectiu estava entrar en el top 3 de la carrera per a tindre la possibilitat d’entrar en l’equip olímpic de Kenya”.

Peres Jepchirchir (2h17:16)

“He tingut un bon dia i done gràcies a Déu per això. Tenia bastant respecte a la distància però volia guanyar i quan m’he vist amb força per a accelerar he anat pel rècord de la carrera. Ara el meu pròxim objectiu és el rècord del món o quedar-me prop”.

“No m’esperava córrer en 2h17, així que per què no de tornar l’any que ve i rebaixar la meua marca”.

Marc Roig:

“En este esport és molt fàcil veure on hem deixat la marca d’enguany i on volem anar l’any que ve. Ens donarem 24 hores per a disfrutar d’este moment tan dolç i després pensarem què volem, que serà, com a mínim, 2h02 i 2h16. L’objectiu per a l’any que ve és millorar el que hem aconseguit. Sabem que és difícil, però ens agraden els reptes”.

“Sempre que volem fer marques personals cal adaptar-se a les condicions climatològiques que ens trobem. Hi ha hagut un poc de vent i calia adaptar-se. Que hagen arribat muscularment destrossats, la meua lectura és perquè s’han exigit al màxim i no se’ls pot retraure res”.

Paco Borao:

“Volíem donar una espenta a l’atletisme amb el que millor sabem fer en estos moments, les proves de fons. Ens hem esforçat tot el que hem pogut. Estos dos atletes ens han delectat guanyant la 40 edició amb temps que han batut els rècords de la prova tant en hòmens com en dones.

“En la Marató s’ha batut el rècord per quasi un minut en hòmens, una marca que ens col·loca ja entre els millors del món. Hem batut també el rècord de la prova femenini, que és el que vam fer l’any passat”.

“L’atletisme viu de rècords, per tant, l’any que ve tornarem en diferents dates, si el coronavirus ens ho permet, o junts, però sempre buscant de nou batre rècords tant en hòmens com en dones. Eixe és l’objectiu”.

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha rebut els representants del Comité de Direcció de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP en una reunió de treball de cara a avançar en el protocol de seguretat de l’esdeveniment. A la reunió va assistir Pilar Bernabé, presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Juan Botella, gerent de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, acompanyats del doctor Luis Cort, responsable mèdic de la Marató i la Mitja Marató. A més, van participar també en esta reunió de treball Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública. A més de la reducció considerable del cens de participants al 60 % respecte als prèviament inscrits i l’eixida en més onades de menys corredors i amb més diferència de temps, s’adoptaran mesures que tindran en compte la situació epidemiològica del moment i s’adaptaran sempre en funció de la normativa autonòmica vigent en sanitat. També es van estudiar la resta de mesures que s’adoptaran per a fer un esdeveniment segur i es començarà ja a treballar amb Sanitat en una regulació específica per als esdeveniments participatius com les carreres de marató i mitja marató. Es confia que la evolució positiva i l’elevat ritme de vacunació no obligue l’organització a exigir més requisits mèdics als participants. En qualsevol cas, s’anunciarà als corredors les mesures sanitàries o requisits amb temps suficient de les carreres de la Mitja Marató o Marató, fixades en el calendari per al 24 d’octubre i el 5 de desembre. Pilar Bernabé va valorar esta trobada de treball com “una reunió molt productiva” i va voler “agrair a la consellera de Sanitat l’esforç i el compromís amb esdeveniments tan importants com la Mitjà Marató i la Marató València. Treballarem amb la Conselleria de Sanitat en un protocol que garantisca la celebració dels dos esdeveniments amb plena seguretat per als corredors i també per a la ciutat i la ciutadania. I estic convençuda que podrem arribar a una magnífica celebració de les dos proves”.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar