x

Arranca la construcció del circuit de 5 quilòmetres per a corredors al Jardí del Túria

7 novembre, 2014

El projecte de creació d’un circuit de 5 quilòmetres per a corredors que travesse els Jardins del Túria ja s’ha posat en marxa. L’ambiciós projecte impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, que presidix Juan Roig, ha donat el primer pas este migdia amb la firma de l’acta que permet l’inici de les obres. L’acte ha tingut lloc al mateix llit del riu i l’han protagonitzat representants de la regidoria de Parcs i Jardins, de la constructora que es farà càrrec de les obres, Pavasal, l’arquitecte del projecte, Carlos Campos, i Juan Miguel Gómez, en representació de la Fundació Trinidad Alfonso.

Una vegada fet este pas, el següent consistix en l’inici de les obres. Els pròxims dies començaran les obres als jardins del Túria, que duraran aproximadament nou mesos. Els primers treballs s’iniciaran davall del pont Nou d’Octubre i se n’aniran obrint trams de manera gradual al llarg de pràcticament tot l’antic llit del riu Túria, ja que s’inicia en eixe punt i conclou a l’altura del pont de l’Àngel Custodi, prop del parc Gulliver.

TRAMO-4-NOCTURNA-INTB

El recorregut disposarà de senyalització lumínica al llarg de tot el traçat per a facilitar la pràctica nocturna d’este esport. De la mateixa manera, es crearà una senyalística per a mesurar quilomètricament el recorregut i es crearan zones d’entrenament específic, d’estirades o d’hidratació.

Per a la realització del projecte s’ha actuat de manera coordinada amb els servicis municipals d’esports, enllumenat i jardineria. Igualment, s’ha comptat amb el suport tècnic d’una institució de la solidesa científica de l’Institut de Biomecànica de València (IBV). D’esta ordenació també es veuran beneficiats tots els usuaris de l’antic llit gràcies a les millores en enjardinaments i elements comuns en general.

La Fundació Trinidad Alfonso es farà càrrec de les despeses de la construcció del circuit, que seran de prop de 2 milions d’euros. A més, assumirà les despeses de manteniment durant els deu anys següents.

 

TRAMO-6A-INTB

Valencia Ciudad del Running

Els Jardins del Túria són actualment un punt de trobada per a milers de corredors populars que troben en eixa zona de la ciutat una ruta ideal per a practicar la seua afició. A més, esta iniciativa també tractarà de fomentar que els que no córreguen s’atrevisquen a fer-ho.

Amb esta iniciativa, la Fundació Trinidad Alfonso continua impulsant un projecte, Valencia Ciudad del Running, que no ha deixat de donar passos des que es va presentar el passat mes de gener. En els últims mesos ha anat mantenint reunions amb diferents agents socials, com ara el sector hoteler, de la restauració o els mateixos clubs organitzadors de carreres de la ciutat, amb la intenció d’implicar-los a tots en la consecució de l’objectiu de convertir València en un referent mundial del turisme esportiu en el món de la carrera a peu.

 

[vcr_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=gVkN9hLurvc&list=UU11M8J_jULOGx9_do7v4Zig” width=”640″ height=”360″ responsive=”no” autohide=”yes” rel=”no”]

 

Notícies relacionades