x

8.000 alumnes viuen La Marató Al Cole en 21 centres escolars de València i província

8 novembre, 2016

Més de 8.000 alumnes de 21 centres escolars de València participen en La Marató Al Cole, una iniciativa educativa que pretén dinamitzar a tot un centre educatiu entorn al món del running i la Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzada per l’Ajuntament de València i la SD Correcaminos, que se celebrarà el pròxim 20 de novembre. És la segona edició d’esta iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso, que enguany augmenta el nombre d’escolars i de centres.

L’educació integral de l’alumnat, la millora de la qualitat educativa, la lluita contra el sedentarisme i l’obesitat, la transmissió de valors i la defensa de la cultura de l’esforç són els pilars en els quals se sustenta La Marató Al Cole. I tot això amb el running com una ferramenta per a la promoció dels hàbits saludables i com una opció per motivar a l’alumne.

Al voltant de l’àrea d’Educació Física es vertebren unes setmanes plenes de propostes per a tot el centre educatiu: concursos literaris i de dibuix, carreres, jocs en equip, una mini marató 421, manualitats, alimentació, elaboració de la seua pròpia beguda isotònica, ús de noves tecnologies, premis per al centre amb més participants i amb millor animació. I molt més.

En definitiva, La Marató Al Cole proposa unes setmanes plenes d’activitats lúdiques perquè tot l’alumnat dels centres participants conega, aprenga i gaudisca del món del running.

A més, enguany s’ha activat la pàgina web maratonalcole.com, en la que tots els alumnes podran trobar i gaudir dels secrets que oferix este apassionant projecte. La pàgina web servix, així mateix, perquè el professorat guie els alumnes en les classes amb continguts específics durant estes setmanes.

maratón al cole

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha rebut els representants del Comité de Direcció de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP en una reunió de treball de cara a avançar en el protocol de seguretat de l’esdeveniment. A la reunió va assistir Pilar Bernabé, presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Juan Botella, gerent de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, acompanyats del doctor Luis Cort, responsable mèdic de la Marató i la Mitja Marató. A més, van participar també en esta reunió de treball Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública. A més de la reducció considerable del cens de participants al 60 % respecte als prèviament inscrits i l’eixida en més onades de menys corredors i amb més diferència de temps, s’adoptaran mesures que tindran en compte la situació epidemiològica del moment i s’adaptaran sempre en funció de la normativa autonòmica vigent en sanitat. També es van estudiar la resta de mesures que s’adoptaran per a fer un esdeveniment segur i es començarà ja a treballar amb Sanitat en una regulació específica per als esdeveniments participatius com les carreres de marató i mitja marató. Es confia que la evolució positiva i l’elevat ritme de vacunació no obligue l’organització a exigir més requisits mèdics als participants. En qualsevol cas, s’anunciarà als corredors les mesures sanitàries o requisits amb temps suficient de les carreres de la Mitja Marató o Marató, fixades en el calendari per al 24 d’octubre i el 5 de desembre. Pilar Bernabé va valorar esta trobada de treball com “una reunió molt productiva” i va voler “agrair a la consellera de Sanitat l’esforç i el compromís amb esdeveniments tan importants com la Mitjà Marató i la Marató València. Treballarem amb la Conselleria de Sanitat en un protocol que garantisca la celebració dels dos esdeveniments amb plena seguretat per als corredors i també per a la ciutat i la ciutadania. I estic convençuda que podrem arribar a una magnífica celebració de les dos proves”.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar