x

València es convertix en la ciutat del món amb més etiquetes de la IAAF

28 setembre, 2018

Valencia Ciudad del Running, el concepte estratègic per a destacar la ciutat com a destinació idònia per a la pràctica de la carrera a peu i fomentar l’esport turístic, ha fet un altre gran pas en la seua consolidació mundial, ja que a les grans fites que havia aconseguit en els últims anys, suma ara la d’haver-se convertit en la ciutat del món amb més etiquetes IAAF.

Valencia, la ciudad del mundo con más etiquetas de la IAAF

L’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) reconeix el nivell de les millors carreres en ruta del món amb distintius d’Or, Plata i Bronze, segons diferents aspectes esportius i organitzatius. La consecució de l’Etiqueta Bronze (Bronze Label) per part de la 10K Valencia Ibercaja el mes de gener passat i la 15K Nocturna Valencia Banco Mediolanum de juny ha elevat a cinc les etiquetes que tenen les carreres de la ciutat del running, ja que se sumen al Bronze que ja tenia la 10K Valencia Trinidad Alfonso, i l’Etiqueta Or (Gold Label) que té la Mitja Marató i la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP des de 2016, quan van ser les primeres carreres d’Espanya que van aconseguir esta màxima distinció.  

En resum, dos Etiqueta Or i tres Etiqueta Bronze que permeten que València es col·loque en la part més alta del rànquing en esta classificació, ja que cap altra ciutat del món té tantes distincions internacionals.

La 10K Valencia Ibercaja entra en el Top Ten

La 10K Valencia Ibercaja va celebrar el passat mes de gener el seu desé aniversari aconseguint esta distinció, que la col·loca entre les deu proves del món en esta distància amb Etiqueta IAAF. “Sandra Chebet va establir la millor marca femenina de l’any a tot el món (30:57). Cap dona en la història d’Espanya ha corregut més ràpid una 10K en ruta”, segons el director de la prova, Álex Aparicio, qui va afegir que “també celebrem que en les últimes quatre edicions hem superat els 10.000 corredors arribats a meta” en la primera prova de l’any en Valencia Ciudad del Running.

15K Nocturna Valencia, primera en la distància amb Etiqueta

El passat 2 de juny, les marques de Josphat Boit (42:02) i Chemtai Lonah (47:38) en la 15K Nocturna Valencia Banco Mediolanum van destrossar qualsevol marca precedent d’esta distància a Espanya i es van convertir en el millor temps de l’any 2018 a tot el món. Rafa Blanquer Ángel, organitzador de la prova, va destacar que “ser la primera 15K del món amb Etiqueta de la IAAF és un orgull que ens motiva per a continuar consolidant-nos com una carrera de referència. Estem segurs que, juntament amb Banco Mediolanum i Valencia Ciudad del Running, aconseguirem fer realitat tots els somnis que ens proposem”.

Borao celebra que València es posicionarà encara més

Paco Borao, president d’SD Correcaminos i de l’AIMS, a més de membre de la comissió de carreres en ruta de la IAAF, va recordar que “el camí que van iniciar a València i també a Espanya la Mitja Marató i la Marató Valencia, que van ser les primeres Gold Label al nostre país, es reforça ara més amb noves companyes de viatge que ajudaran a continuar posicionant València com a destinació per a córrer”.

Amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso i l’empara de l’RFEA

La consecució d’estes dos noves etiquetes per a València i les proves de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme arriben amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, que és la que impulsa la marca Valencia Ciudad del Running, i que ha contribuït a incloure també estes dos proves en el Calendari Nacional de l’RFEA.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, va reconéixer que esta fita ens ajuda a continuar contribuint el projecte Valencia Ciudad del Running en el nostre doble objectiu de donar servei als corredors valencians i millorar l’atracció per a aquells que viatgen fins a València per a córrer i disfrrtar de les millors proves”.

Notícies relacionades