x

Mitja Marató i Marató Valencia presenten amb Junta Central Fallera la V edició del ‘Running Faller’

15 octubre, 2018

La Mitja Marató i la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, i la Junta Central Fallera de València, han presentat la cinquena edició de l’acció ‘Running Faller’, que unix els dos moviments més importants a nivell de participació i atracció turística de València, les Falles i el running.

running-fallero-maraton-valencia

L’activació d’esta campanya per cinqué any consecutiu ha sigut presentada en l’Ajuntament de València per Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva; Marina Civera, Fallera Major de València; Montse Català, vicepresidenta i delegada d’Esports de Junta Central Fallera; i Esther Zazo, d’SD Correcaminos, club organitzador.

Falles i running tenen una connexió més especial i els dos grans moviments de la ciutat es fusionen”, va explicar Pere Fuset sobre una acció que es realitza en dos direccions. D’una banda, la Mitja Marató i la Marató Valencia tenen una classificació específica per a fallers, amb trofeus per als vencedors masculins i femenins, així com un premi de 500 euros per a la comissió amb més fallers arribats a meta.

La segona direcció de l’acció va dirigida a l’animació de les millors carreres d’Espanya. Les falles participants s’instal·laran en els punts d’animació oficials, més de 30 en la Mitja Marató Valencia i més de 200 en la Marató Valencia, per a animar els corredors durant els 21 i 42 quilòmetres més ràpids d’Espanya.

A més, les falles participants optaran a quatre premis de 500 euros (Animació més enèrgica, Més fallers animant, Animació més original i Major participació de la comissió infantil) per a valorar les millors animacions de les falles, una cosa de la qual cap altra ciutat pot presumir. “Les falles ixen a passar-ho bé i, a més, contribuïxen a animar les carreres”, va detallar Montse Català, qui va confirmar que Junta Central Fallera, amb la Fallera Major i la seua Cort d’Honor estarà participant també en un dels punts oficials d’animació en la Marató.

running-fallero

Per la seua part, Esther Zazo va anunciar que “545 fallers censats en Junta Central Fallera de València representant 224 comissions” correran enguany el 28 d’octubre, mentres que “354 fallers de 184 falles ho faran el 2 de desembre en la Marató Valencia” amb el lema ‘La Festa de la Marató’, que convida a tota la ciutadania a disfrutar d’este gran esdeveniment, igual que ho fan les Falles.

Finalment, la nova Fallera Major, Marina Civera, va destacar que “és un plaer veure com les carreres i les falles s’unixen en esta iniciativa i convide a tot el món a disfrutar junts d’esta festa per a potenciar València a nivell mundial, que ja és una referència en el món de les carreres i en el món cultural amb les Falles”.

[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/noticias-vcr/vuelve-running-fallero-unir-fallas-running-medio-maraton-maraton-valencia/” target=”blank” background=”#000000″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: info-circle” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #ffffff” class=”boton-vcr-std”]Más info[/vcr_button]

Notícies relacionades