x

Mitja Marató i Marató València tornen a potenciar un any més el Running Faller

28 setembre, 2017

La quarta edició del Running Faller, l’acció que unix els moviments més importants de la ciutat pel que fa participació i turisme, es tornarà a viure de manera intensa per fallers i comissions en la Mitja Marató i la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP.

La renovació d’esta campanya per a córrer i animar en les dos grans proves de la ciutat del running va ser escenificada en la Junta Central Fallera pel regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset; la regidora d’Esport i Salut, Maite Girau, i la Fallera Major de València, Raquel Alario, acompanyats de l’organització de la Sociedad Deportiva Correcaminos i els guanyadors de les passades edicions del Running Faller.

Foto: Armando Romero / JCF València

En les dos proves, la IV edició d’esta iniciativa premiarà els corredors més ràpids d’una classificació especial de fallers censats en Junta Central Fallera, així com la comissió amb més corredors que arriben a la meta. Però el Running Faller busca també dotar les dos proves Etiqueta Or de la IAAF d’una especial ambientació, amb els concursos d’animació fallera que premia les millors animacions de les comissions en el recorregut.

No hi ha res que projecte millor la imatge de València com les Falles i el running”, ha declarat Pere Fuset, que ha afegit que “no hi ha millor premi que contribuir a promocionar la nostra imatge de la mà de les Falles i estes dos grans proves”. Per la seua part, Maite Girau va recordar que “esta iniciativa de fusionar running i falles ajuda a visualitzar València a tot el món”.

Més comissions i més fallers

La vicepresidenta de Junta Central Fallera, Montse Catalá, ha destacat que “l’aposta de l’acció és molt forta, amb quatre premis econòmics a les millors animacions. És un moment molt especial per a participar i fer més gran València”. Esther Zazo, de la Sociedad Deportiva Correcaminos, va recalcar l’augment d’animacions falleres any rere any des que “la Falla de Blanqueries va ser la pionera animant fa anys”. Ara, el creixement també s’ha disparat “en el nombre de fallers que corren, i ja som a hores d’ara 633 inscrits en la Mitja i 602 en la Marató, quasi el doble que en l’edició anterior”.

Quan eres faller i veus els teus companys animant, agafes força, i això s’agraïx”, van assegurar Carmen Amaro i José Miguel Alocén, guanyadors del Running Faller l’any 2016, i han animat a tothom perquè “isca a córrer i animar per la seua comissió, perquè és una cosa bona per a la ciutat”.

Finalment, Raquel Alario, Fallera Major de València l’any 2017, ha assegurat que el Running Faller “és una manera de promocionar València com a ciutat del running i de donar a conéixer la nostra festa per tot el món”, i ha recalcat que “els ànims de les comissions són vitals al llarg de tot el recorregut”.

Les comissions interessades a sumar-se a l’especial animació fallera poden apuntar-se fins al 13 d’octubre en la Mitja Marató i el 10 de novembre en la Marató València, per a reservar el seu punt d’animació en el recorregut.

Més informació en info@valenciaciudaddelrunning.com i JCF València.

Notícies relacionades