x

L’Ajuntament de València i la Fundació Trinidad Alfonso comencen la creació d’una sèrie de circuits saludables

27 octubre, 2017

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació Esportiva Municipal, i la Fundació Trinidad Alfonso han aconseguit un acord per a impulsar una sèrie de circuits i rutes saludables de cap a cap de la capital del Túria. Es tracta d’un projecte que arrancarà amb l’adequació i senyalització d’un primer circuit en Tarongers i que podria incloure huit rutes més per tota la ciutat. Estos nou circuits suposen la continuació d’un pla que va arrancar amb el Circuit 5K per a corredors del Jardí del Túria, que ja està en funcionament, i que inclourà el decàleg de circuits per a practicar esport dins del projecte Valencia, Ciudad del Running, i que consolidem esta iniciativa.

Estos nou circuits tindran diferents distàncies, que oscil·laran entre els 6,4 km del Bulevard Sud als poc menys de 2 km que tindrà el circuit que unisca el Tram XII del Jardí del Túria amb el carrer Eivissa. Les intervencions no seran uniformes, ja que depenent del recorregut de cada una, s’escometrà una simple senyalització o una intervenció més forta. Cal destacar que, en tot cas, estes rutes ja existixen i són utilitzades, i el projecte pretén fer-les més visibles i atractives.

El projecte arranca en Tarongers

Este projecte global format per nou circuits saludables arranca amb la ruta de Tarongers, que constarà de 2,55 km. En este cas concret es farà una senyalització sobre el paviment. A més, s’aprofitarà per a fer diferents intervencions en les zones contigües, com ara la instal·lació de zones d’entrenament, estirament o hidratació.

“L’Ajuntament de València i la Fundació Trinidad Alfonso pretenen millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans amb el foment de l’activitat física i un estil de vida més saludable. Hi ha un augment global de la inactivitat i la vida sedentària que poden causar seriosos riscos a la salut de les persones i poden tindre conseqüències negatives tant socials com econòmiques. Les ciutats i el seu espai públic poden contribuir, i ho han de fer, d’una manera segura i accessible a estimular l’augment dels nivells d’activitat física en tota la població; a més, és una eina essencial per a millorar la cohesió social dels seus habitants, explica Joan Ribó, alcalde de València.

Per la seua part, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, va voler destacar que este acord “dóna continuïtat al projecte Valencia Ciudad del Running. Encara que estos circuits no estan pensats només per a córrer, com ja passa al Circuit 5K Jardí del Túria, facilitar este tipus d’espais al llarg de tota la ciutat animarà a tots els valencians i valencianes a utilitzar-los per a entrenar o, simplement, per a caminar. No tots han de córrer necessàriament una marató; el que importa és fer esport i mantindre’s actiu i que cada un, en el seu nivell, siga capaç d’anar millorant la seua qualitat de vida”.

Notícies relacionades