x

La Mitja Marató i Marató Valencia repetixen com les millors carreres d’Espanya per a l’RFEA

26 desembre, 2017

Un any més, les dos grans carreres de Valencia Ciudad del Running revaliden el seu lloc en la part més alta de la classificació de les millors carreres en ruta de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA).

L’RFEA ha fet pública la llista de les millors carreres en ruta d’Espanya. La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP i la Marató Valencia Trinidad Alfonso han tornat a aconseguir el primer lloc de la classificació de les distàncies de 21K i 42K en el nostre país.

Millor Mitja Marato i Marato dEspanya

Per a elaborar el rànquing final, la Federació analitza aspectes com: la capacitat organitzativa, antiguitat en el calendari de l’RFEA, nombre de participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes participants en les últimes tres temporades esportives.

La Mitja Marató va sumar un total de 2.854 punts en la temporada 2016-2017, la qual cosa fa que la mitjana de les últimes tres campanyes siga de 2.608 punts, per davant dels 1.892 de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona o la Mitja Marató Villa de Madrid, que va sumar 1.579 punts en la mitjana dels tres últims anys.

Esta notícia es produïx en un any en que la Mitja Marató ha viscut un rècord del món femení de la mà de Joyciline Jepokosgei, que va creuar la meta a València amb un temps d’1:04:51 i un augment de corredors arribats a meta.

Per la seua part, la Marató Valencia, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, no solament s’ha consolidat com la prova de 42.195 m més ràpida d’Espanya després de la victòria del kenyà Sammy Kitwara (2:05:15), sinó que augmenta la seua distància com la millor marató d’Espanya.

Els 3.046 punts que la marató valenciana ha obtingut en la temporada 2016-2017 es convertixen en un nou registre històric en esta classificació, i supera així els 3.008 que es van aconseguir fa un any. Això ha permés elevar la puntuació mitjana de la Marató València Trinidad Alfonso EDP en els últims tres anys als 2.552 punts, per damunt de la Zurich Marató de Sevilla (1.876) i Zurich Marató de Barcelona (1.850).

Finalment, la 10K Valencia Trinidad Alfonso, que se celebra de forma paral·lela a la Marató, se situa també en el pòdium de les millors proves RFEA en la distància de 10.000 metres, amb una puntuació de 757, que la situa tercera darrere de la San Silvestre Vallecana Internacional i la 10K Vila de Laredo.

Inscriu-te abans del canvi de preu

Les millors proves de 21K i 42K d’Espanya canviaran de preu el pròxim 31 de desembre, per la qual cosa tens fins al diumenge 31 a les 00:00 h per a inscriure’t a les cites del 28 d’octubre i 2 de desembre respectivament, a un preu que no tornarà.

Notícies relacionades