x

La Marató València Trinidad Alfonso, epicentre del running internacional

26 novembre, 2015

D’Austràlia fins a València hi ha més de 15.480 quilòmetres, que es poden resumir en vora 367 maratons consecutius. Esta és la distància que han hagut de recórrer alguns participants de l’illa oceànica per arribar fins a la Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València. Com ells, molts altres runners de diferents racons del món han vingut a València, la Ciutat del Running, per participar en una marató històrica al assolir el millor crono de la història en sòl espanyol.

Des d’Europa, tots els camins porten a València

Els corredors estrangers, a més de participar a la Marató València Trinidad Alfonso, vénen a València a conèixer la ciutat i disfrutar del sol que caracteritza la ciutat mediterrània. Ells aprofiten l’estiu per entrenar i preparar les proves en què participaran al llarg de tot l’hivern, a més de compensar els dies d’entrenament que no realitzen pel fred o la neu, més susceptibles d’aparèixer en la resta d’Europa que en Espanya.

Itàlia ha tornat a erigir-se com el país que més visitants i corredors porta a València per a la Marató València Trinidad Alfonso. Més de 1.400 corredors arribats des de la península itàlica han estat partícips de la gran festa del running valencià. I en lloc de la pasta, menjar típic italià i tradicional a les jornades prèvies a les grans carreres, es van llançar a per els plats de paella valenciana, un substitutiu autòcton dels hidrats de carboni amb gran acceptació entre la comunitat runner.

Molts d’ells vénen per les condicions climatològiques i orogràfiques de València, idònies per a la pràctica de la carrera a peu. Altres van per descobrir la ciutat i a més practicar la seua modalitat esportiva. I tots s’aprofiten de la proximitat de València amb Itàlia i la seva òptima connexió amb la Ciutat del Running, a més dels preus més que competitius de les companyies aèries i del sector hoteler.

Els belgues també van estar més que presents a València, la Ciutat del Running, amb una xifra de participació superior als 500 participants. Després d’ells, els representants del Regne Unit amb 475 corredors i als Països Baixos es van quedar molt a prop dels 300 participants.

França va estar més que representada en la prova amb un total de 479 corredors en un cap de setmana més que emotiu per a tots ells. Després dels successos de París del passat 13 de novembre, tots ells van eixir a córrer amb una part de la ment posada en el seu país, però van aconseguir superar la meta i dedicar el triomf al seu poble. Molts d’ells van eixir als carrers de València per córrer la Marató València Trinidad Alfonso amb la bandera del seu país i amb el símbol que va unir al món després dels successos. La ciutat i la carrer també van mostrar la seua solidaritat i van homenatjar al poble francès amb un minut de silenci tant dissabte com diumenge abans de la competició.

Juntament amb la resta dels països europeus, sense comptar els participants de nacionalitat espanyola, van formar un total de 4.017 corredors a la Marató València Trinidad Alfonso vinguts de 39 nacions diferents.

La resta del món també mira a València

D’altra banda, 9 països diferents del continent africà també van estar presents a la prova amb un total de 128 corredors, entre els quals es trobaven gran part dels molts atletes d’elit vinguts des de països com Kenya o Eritrea.

A més, el continent americà va tenir una representació de 81 corredors vinguts des de 12 estats diferents. Àsia i Oceania tampoc es van quedar enrere pel que fa a representació amb una participació de 27 corredors de 14 països diferents tot i la distància que els separa de València. Estos participants han donat la volta al mon per córrer la Marató de la ciutat, famosa internacionalment pel seu bon clima, la seua idònia ubicació en el calendari de la temporada runner i les seues condicions orogràfiques excel·lents per millorar els cronos.

En total, 4.253 participants en la Marató València Trinidad Alfonso vinguts d’arreu del món per col·locar a València al mapa mundial de la carrera a peu. Estes dades mostren una clara conclusió: València ja no és només la Ciutat del Running a Espanya, sinó que també ho és per a bona part dels runners de tot el món.

De València a Rio va portar a vora 40 atletes de 18 nacionalitats

Gran part de l’ajuda a la internacionalització de la carrera ve del projecte de suport a atletes d’elit que ha impulsat la Marató València Trinidad Alfonso, “De València a Rio”. La ciutat ha ajuntat a atletes de tot el planeta en la prova de València amb l’objectiu d’obtenir les seues marques mínimes per participar en les olimpíades d’este estiu que representant als seus respectius països. Un total de 19 atletes s’han complert els primers requisits per participar en el programa d’ajudes que lliurarà la prova al final de la temporada a cas de participar en la cursa olímpica. Esta acció, sens dubte, ha augmentat el nivell esportiu de la prova, que ja l’observen des de molts racons del planeta com és el cas de l’Argentina, que va portar un gran grup de participants d’elit amb vista als Jocs Olímpics de Rio 2016 entre els quals es trobava Marco Mastromarino, que va obtenir el seu bitllet per Riu 2016 a la Marató València Trinidad Alfonso i va provocar una gran repercussió mediàtica a la premsa sud-americana, que fins i tot van viatjar fins a València i van passejar la prova al llarg i ample del seu continent.

Notícies relacionades