x

Ja s’està treballant en els primers metres del ‘Circuit 5K Jardí del Túria’

19 novembre, 2014

El Circuit 5K Jardí del Túria ja comença a ser una realitat a València. Després de l’inici de les obres, que es prolongaran durant els pròxims 9 mesos, este projecte de creació d’un carril específic per al corredor al Jardí del Túria ja comença a prendre forma. Un traçat de 5.000 metres que transcorre entre el pont del 9 d’Octubre i de l’Àngel Custodi, que suposarà un extra de comoditat per als corredors, ja que tindrà un espai delimitat al vell llit del riu Túria, que, a més, disposarà de senyalització lumínica, marcatge en els punts quilomètrics i amb comoditat extra com ara fonts, zones d’estiraments i altres facilitats.

El circuit tindrà 5 quilòmetres homologats, encara que l’actuació total es farà sobre 5.740 metres, sumant els dos bucles en els dos punts més allunyats per a fer més còmode el gir dels corredors.

La base del paviment serà una base de grava perquè drene, una capa per damunt de terra amb grava per a anivellar i, per damunt de tot, un compost d’arena morterenca i triturat de vidre, que serà el que xafen els corredors. Una superfície còmoda i adaptada fisiològicament a la carrera a peu, en un compost avalat per l’Institut de Biomecànica de València. En alguns trams s’està alçant l’empedrat que hi havia per a incorporar estes superfícies del traçat runner, mentres que en altres s’assentaran sobre la zona de terra ja existent.

Cada dimecres, l’equip de treball d’este projecte impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, i que capitaneja l’arquitecte Carlos Campos, juntament amb els responsables de l’àrea de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, i els encarregats de la empresa Pavasal, repassa els avanços in situ dels treballs realitzats. Un inici de les obres que ha començat en la zona pròxima al pont del Nou d’Octubre i que els pròxims mesos s’anirà desenvolupant cap al seu altre punt de destí.

[vcr_custom_gallery source=”media: 1652,1653,1654,1655,1656,1657,1658,1660,1661,1662,1663,1664″ link=”lightbox” width=”180″ height=”120″ title=”always”]

Notícies relacionades