x

ECOEMBES s’unix a la Marató Valencia per a fomentar el reciclatge d’envasos

9 abril, 2018

Fomentar el reciclatge dels milers d’envasos que es generen durant la carrera i exemplificar el foment del reciclatge als més de 40.000 corredors de la Marató, 10K i Mitja Marató Valencia. Este és l’objectiu de la col·laboració que establiran amb les proves la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i  Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular a través del reciclatge d’envasos a Espanya.

Ecoembes se une al Maratón Valencia

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP i la 10K Valencia Trinidad Alfonso comptaran enguany per primera vegada amb la col·laboració d’esta entitat, que repetix també com a col·laborador en la Mitja Marató, per a gestionar el reciclatge dels envasos de plàstic, llandes i  brics (que es llancen al contenidor groc) i de paper i cartó (contenidor blau) de les millors proves de 21 i 42 quilòmetres que se celebren a Espanya.

Amb motiu de les carreres, es farà un ampli desplegament amb més de 100 contenidors al costat dels punts d’avituallament, on els milers de corredors d’estes proves utilitzen botelles de plàstic per a hidratar-se. A més, en la zona de meta i postmeta, els corredors podran trobar estands d’informació per a conscienciar i exemplificar sobre el reciclatge d’estos residus. També en la jornada prèvia a les dos proves, els voluntaris informaran els corredors i acompanyants perquè depositen correctament els envasos que es generen.

Ecoembes se une al Maratón Valencia

Corre, Recicla i Respira

En la passada edició de la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, la col·laboració d’Ecoembes va permetre que s’arreplegaren un total de 4.880 quilograms d’envasos de cartó i plàstics, i d’esta manera es va evitar l’emissió de 3.611 kg de COa l’atmosfera, l’equivalent a 423 hores d’emissions d’un tub d’escapament. Enguany s’esperen multiplicar estes xifres, ja que en la prova de 42 quilòmetres la participació és més alta i es generen més residus reciclables.

Enguany, la campanya, que va començar amb la Mitja Marató de Santa Pola el passat 21 de gener, estarà present en deu proves, en les quals participaran més de 180.000 corredors. Enguany, com a novetat, s’incorpora la Marató de València. Les deu carreres han sigut seleccionades seguint criteris d’eficiència i de cobertura geogràfica de la Comunitat Valenciana.

 

[vcr_note note_color=”#f8b828″ text_color=”#040404″ radius=”5″]Sobre Ecoembes

Ecoembes (www.ecoembes.com) és l’entitat sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llandes i els brics (contenidor groc) i els envasos de cartó i paper (contenidor blau) a tota Espanya. L’any 2016 es van reciclar més d’1,3 milions de tones d’envasos lleugers i envasos de cartó i paper en tot el territori nacional, la qual cosa representa una taxa de reciclatge del 76 %. Gràcies a este percentatge, es van obtindre nombrosos beneficis ambientals, com evitar l’emissió d’1 milió de tones de COa l’atmosfera o estalviar 7 milions de MWh, és a dir, l’equivalent al consum elèctric anual de més de 700.000 casa espanyoles. Així mateix, es van estalviar 20,1 milions de metres cúbics d’aigua.[/vcr_note]

Notícies relacionades