x

#CorrePerACanviarElMón, la iniciativa de la Fundació Acavall per a ajudar xiquets amb discapacitat a través del running i les carreres

2 desembre, 2014

La Fundació Acavall ha posat en marxa la iniciativa #CorrePerACanviarElMón, un moviment social runner format per xiquets i adults, amb discapacitat i sense, i gossos, que corren tots junts per a donar el seu suport als xiquets que més ho necessiten.

En concret, la iniciativa #CorrePerACanviarElMón pretén aconseguir que 10 xiquets amb discapacitat, i en situació de greu vulnerabilitat socioeconòmica, puguen participar en els programes de teràpia assistida amb animals de la Fundació Acavall durant l’any 2015, de manera totalment subvencionada.

Per a aconseguir-ho, la Fundació necessita 10 empreses patrocinadores de les beques, una per cada xiquet, que rebria la teràpia durant un any sencer. A canvi, xiquets, adults, amb discapacitat i sense, i gossos, correran en les 10 carreres del Circuit de Carreres Populars de la Ciutat de València 2015 amb la imatge de les marques patrocinadores en les camisetes.

De moment, la Fundació ha eixit a córrer juntament amb altres persones i gossos per a cridar l’atenció i aconseguir l’ajuda que necessiten. L’última carrera en què van participar va ser la Volta a Peu Solidària ‘És Possible’, del 30 de novembre. La Fundació Acavall també té previst participar amb este iniciativa en la Sant Silvestre, el 30 de desembre.
Fundación Acavall

La Fundació espera trobar 10 empreses patrocinadores per a les 10 beques, que entregarien a 10 xiquets amb discapacitat abans que finalitze l’any 2014. Així, al gener de 2015 la Fundació té previst organitzar un acte d’entrega de les beques comptant amb la presència dels beneficiaris i dels patrocinadors, i també de tots els #RunnersAcavall.

Per a agrair a les empreses patrocinadores la seua generositat, en cada carrera, l’equip de la Fundació farà fotografies i un vídeo que es difondrà en les seues xarxes socials, per a potenciar així la viralització d’este moviment social runner i fer molt visible el suport dels patrocinadors.

A més, a través de notes de premsa als mitjans de comunicació es difondrà la missió d’este moviment social, a fi de fer créixer la #MareaBlancaAcavall i continuar donant visibilitat als suports d’esta iniciativa solidària.

De moment, les carreres en què ha participat la Fundació han tingut l’objectiu de sensibilitzar la societat, ser visibles i atraure tant les possibles empreses patrocinadores com els runners que vullguen córrer per esta causa. En la primera carrera van ser 60 els #RunnersAcavall, però la Fundació espera que cada vegada siguen més els corredors solidaris que se sumen a esta iniciativa i vullguen #CórrerPerACanviarElMón.

[vcr_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=aCb8vdRUxrY” width=”640″ height=”360″ responsive=”no” autohide=”yes” rel=”no”]

Sobre la Fundació Acavall

L’Associació Acavall ha estat durant 7 anys posant en marxa programes d’intervenció assistida amb animals. L’any 2014 l’Associació va passar a ser la Fundació Acavall, la qual cosa la convertix en l’única fundació dedicada a la Intervenció Assistida amb Animals de la Comunitat Valenciana. També és l’única entitat de la Comunitat que realitza dos modalitats de teràpia assistida amb animals: amb gossos i amb cavalls.

La Fundació Acavall té com a objectiu promoure la qualitat de vida, el desenvolupament personal i la inclusió social de persones amb discapacitat o amb risc de tindre’n, de col·lectius en risc o situació d’exclusió social i d’altres col·lectius vulnerables, a través de la Intervenció Assistida amb Animals.

Els professionals que treballen en la Fundació tenen una àmplia experiència i han treballat amb diferents col·lectius com ara xiquets i xiquetes amb paràlisi cerebral, persones malaltes d’Alzheimer, persones amb Parkinson, xiquets i xiquetes amb trastorn de l’espectre autista i TGD, persones amb lesió medul·lar o persones amb malalties rares, entre altres.

Notícies relacionades