x

Ratificat el rècord del món de Kandie (57:32)

5 abril, 2021

World Athletics ha ratificat el rècord del món que Kibiwott Kandie va aconseguir a València el desembre passat, quan va establir la nova plusmarca mundial de mitja marató en un espectacular 57:32 en la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP.

El màxim organisme de l’atletisme mundial ha confirmat la validesa de la marca del corredor kenyà en l’Elit Edition, després de mesurar una altra vegada el circuit i ratificar el negatiu en els controls antidopatge que va passar el corredor; també s’ha comprovat que es van complir tots els aspectes tècnics que van envoltar la plusmarca, inclosa la validesa de les sabatilles.

Kandie va establir un nou registre mundial en una jornada històrica, amb quatre corredors per davall de l’anterior rècord de 21.097,5 metres, que posseïa Geoffrey Kamworor des del 15 de setembre de 2019, aconseguit en la Copenhagen Half, membre de les SuperHalfs, com la mitja marató de València.

MMV WR Kandie

Quatre corredors per davall del rècord del món

Kandie va batre el rècord del món en 29 segons, volant en el velocíssim circuit de Valencia Ciudad del Running, una Elit Edition celebrada només per a atletes professionals

La victòria del corredor kenyà va suposar una nova marca mundial després de superar el registre de 58:01 que va aconseguir Kamworor l’any 2019.

A més, tres hòmens més van entrar a la meta rebaixant aquell rècord del món previ: Jacob Kiplimo (57:37), Rhonex Kipruto (57:49) i Alexander Mutiso (57:59), la qual cosa confirma que el circuit valencià és el millor del món per a aconseguir grans marques.

Amb Kiplimo (57:37), Rhonex Kipruto (57:49) i Alexander Mutiso (57:59) baixant de 58 minuts en una jornada històrica per a l’atletisme a València.

València ja va viure un rècord del món femení

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP també havia aconseguit en 2017 un rècord del món, en este cas femení, en la distància de 21.097,5 metres. La marca de Joyciline Jepkosgei, primera corredora que va arribar a la meta, amb un temps d’1h04:51, va fer història i va mantindre València com la prova més ràpida del món en dones durant uns quants anys.