x

10.131 corredors creuen la primera meta de l’any 2015 en la 10K València

11 gener, 2015

La 10K Divina Pastora València, primer repte de l’any del calendari atlètic valencià, s’ha convertit ja en una cita ineludible per als amants de l’atletisme popular. Este diumenge s’ha tornat a demostrar en una prova en què han participat més de 10.000 corredors i en la qual no han faltat els grans noms de l’atletisme popular valencià. Enguany la xifra ha augmentat a 11.646 inscrits i 10.131 atletes que han creuat la meta. L’organització ha complit així l’objectiu de 10.000 corredors per a 10.000 metres.

El primer corredor que ha creuat la línia de meta ha sigut Hassane Ahouchar. L’atleta del club Apol-ana s’ha adjudicat el triomf en esta sèptima edició de la carrera amb un temps de 29:17. El marroquí, que l’any passat es va haver de conformar amb el segon lloc, s’ha imposat a Jaouad Tougane, que ha entrat en 30:14. Ouais Zitane, amb un temps de 30:18, ha completat el podi masculí.

ahouchar 10k Divina Pastora Valencia
Victoria de Hassane Ahouchar.

Un total de 2.792 dones han arribat a la meta en una edició que ha tingut com a protagonista la dona corredora, amb un 5% més d’inscripcions respecte a l’any 2014 i amb un cicle de taules redones dedicat a elles. La més ràpida ha sigut la valenciana Isabel Checa, que després del segon lloc aconseguit en l’edició passada, enguany ha aconseguit la victòria després de completar el traçat en 33:41. Davinia Albinyana ha entrat en segona posició (34:23), mentres que la tercera plaça ha sigut per a Marta Esteban (35:21). La 10K Divina Pastora València ha suposat, a més, la reaparició de l’atleta del Serrano Club d’Atletisme Fátima Ayachi després d’haver sigut mare recentment. Pel que fa als clubs més ràpids, els tres primers han sigut el Serrano Club d’Atletisme, Redolat Team i Evasion Running.

Primera edició de la Milla València

Després de la carrera s’ha celebrat la 1a Milla València, una prova amb una distància de 1.609 metres homologada per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana. Juan Ramón Pous, amb un temps de 4:30, ha sigut el vencedor d’esta prova, que és nova a la ciutat de València i que recupera una distància mítica anglosaxona, molt popular al nord d’Espanya. La segona i tercera plaça han sigut per a Adrián Monfort (4:43) i Armando Gasch (4:44), respectivament. En categoria femenina, la guanyadora ha sigut Miriam Gregori (5:18) i el podi l’han completat Raquel Landín (5:26) i Neus Quiñonero (5:35).

Victoria de Pous en la Milla Valencia.
Victoria de Pous en la Milla Valencia.

Una prova solidària

Com en anys anteriors, la solidaritat ha tornat a estar molt present en esta sèptima edició de la carrera. Més de 1.000 corredors han apostat enguany per la inscripció solidària, amb l’aportació de tres euros, que es destinaran a Creu Roja Espanyola per a la seua iniciativa de lluita contra la pobresa.

Consulta ací la classificació completa de la 10K València.

Notícies relacionades