x

El programa ‘De València a Rio’ ja compta amb 26 atletes a la recerca de mínima olímpica

7 setembre, 2015

La Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ja té confirmada la presència de 26 corredors d’elit que s’han acollit al programa “De València a Rio” amb l’objectiu d’intentar aconseguir el proper 15 de novembre la marca mínima olímpica.

En la 35na edició de la Marató València Trinidad Alfonso, l’organització ha volgut premiar amb 5.000 euros a qualsevol corredor del món que, gràcies a la marca aconseguida a València, siga seleccionat per la seua corresponent federació per a competir en la marató dels JJOO de Rio de Janeiro-2016. Tots els inscrits fins al moment compten amb el vistiplau de les seues respectives federacions.

Els 26 atletes, a més de tots els que es vagen sumant en els pròxims dies, formaran un segon i tercer grup de cap en carrera, per darrere dels fondistes de Kenya, Etiòpia o Eritrea. Amb açò, compliran un triple objectiu, en primer lloc, garantiran un nivell mitjà molt important a la prova, complementant els fabulosos registres dels corredors del primer grup. D’altra banda, servirà per a donar a conèixer en els seus països d’origen la Marató València Trinidad Alfonso. Finalment i no menys important, oferiran espectacle i emoció en la seua lluita per aconseguir la condició olímpica.

Els 26 els corredors d’elit, amb els quals es compta fins a hui provenen de 10 països diferents. Irlanda, Bèlgica, Portugal, Argentina, Paraguai, Letònia, Congo, Guinea Equatorial, Veneçuela i Sud-àfrica, són les nacionalitats d’estos atletes que ja han confirmat la seua aposta per València i el seu circuit de marató, catalogat amb la Silver Label de la IAAF. Entre els atletes que han confirmat la seua presència figuren corredors amb experiència internacional com la sud-africana Tanith Maxwell o la irlandesa Bàrbara Sánchez, a més de promeses nouvingudes a la marató com el venezolà Luis Orta o el letó Renars Roze.

Però la nòmina de corredors a este projecte, pot seguir creixent, ja que el programa ‘De València a Rio’ no està tancat. De fet, són vàries les federacions d’atletisme les que s’han interessat perquè els seus atletes disputen el pròxim 15 de novembre la prova valenciana. Així mateix, s’espera tancar en breu la participació de diversos corredors espanyols a la recerca del seu passaport olímpic.

El desenvolupament d’este programa suposa un pas endavant cap a la consolidació de nous mercats potencials. Després que Félix Kipkemoi Keny (2:07:13) aconseguira l’any 2013 la millor marca maratoniana en sòl espanyol, este registre ha contribuït, al costat de molts altres factors, a situar a València com un escenari ideal per a córrer ràpid gràcies a les bondats del seu circuit, estacionalitat i climatologia propícia per a la carrera a peu.

Finalment, cal recordar que per a la percepció de qualsevol premi en la Marató València Trinidad Alfonso està condicionada a la superació dels controls antidopatge i l’estricte compliment de les normes de la IAAF (Associació Internacional de Federacions d’Atletisme) i de la WADA (Associació Mundial Antidopatge).

 

Notícies relacionades