x

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso es confirma per segon any consecutiu com el més ràpid del planeta

5 gener, 2016

València i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso tornen a confirmar-se com la carrera més ràpida del món en la distància. L’èxit de l’esdeveniment en l’esportiu, organitzat per la SD Correcaminos, ve donat pel gran cartell dels atletes d’elit vinguts fins a València, la Ciutat del Running, per participar en la prova més llorejada de l’any pel que fa a cronos per segona temporada consecutiva.

Abraham Cheroben és el principal responsable que València i la seua Mitja Marató s’hagen convertit en la carrera més ràpida del món en la distància. El jove corredor kenyà, amb tan sols 23 anys, va parar el crono en 59:10 a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso 2015. Però esta no és la seua millor marca personal, ja que l’any 2014 ja va col·locar a València com la ciutat més ràpida del món en la distància amb un temps de 58:48, quedant-se a tan sols 25 segons del rècord del món en la mitja marató.

A més d’estes dades del kenyà Cheroben, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso també va comptar amb la presència de Mathew Kipkoech Kisorio, que va obtenir la 18ena millor marca de l’any amb un temps de 59:52. Tots dos atletes van aconseguir baixar de l’hora, el que ratifica a València com un dels millors circuits per obtenir grans marques fruit de la seua bona ubicació en el calendari anual de carreres, les seues bones condicions climatològiques i la superficie plana de la prova, condicions totes òptimes per la carrera a peu.

El reconeixement a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso tampoc s’acaba aci, ja que la categoria femenina ha obtingut el 8è i 9è millor crono de l’any en la distància amb temps de 1:07:31 i 1:07:51, marcats per Netsanet Gudeta (24) i Worknesh Degefa (25) respectivament, com ja va passar el 2014 amb el 8è millor temps del planeta obtingut per Emily Chebet Muge.

Estes dades confirmen a València com la Ciutat del Running mundial, ja que no només estos atletes van venir a la ciutat per obtenir els millors cronos del món, sinó que una gran majoria dels participants també es van inscriure a la prova per rebaixar els seus temps personals.

Notícies relacionades