x

Mitja Marató i Marató Valencia arriben a l’estiu als 8.500 i 13.500 corredors inscrits

3 juliol, 2017

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per l’SD Correcaminos, i la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, que suma la col·laboració de l’Ajuntament de València, inicien l’estiu i la preparació específica dels seus corredors amb grans xifres en el cens d’inscrits, ja que l’única mitja marató Etiqueta Or d’Espanya ja té més de 8.500 inscrits, i la marató suma més de 13.500 corredors.

La Mitja Marató Valencia, que se celebrarà el pròxim 22 d’octubre, continua sent una prova de referència en esta distància en l’àmbit nacional i internacional, com demostra que en els 8.500 inscrits en este inici de juliol hi ha un 20 % de corredors que arribaran de fora de la Comunitat Valenciana. A més, un 16 % dels que corren la millor mitja marató d’Espanya viatgen a València des de l’estranger, amb 69 nacionalitats diferents en el cens d’inscrits. La xifra de dones continua en progressió i el nombre de corredores ja representa un 26 % del total.

En el cas de la Marató Valencia, la projecció internacional es multiplica, de manera que la cita de 42 quilòmetres de la ciutat del running es convertix en una prova cada vegada més desitjada pels corredors forans de 73 nacionalitats. I és que en els 13.500 corredors inscrits ara mateix, hi ha un 30 % d’estrangers. Un percentatge que puja fins al 32 % per als participants de la resta d’Espanya i deixa en un 38 % els corredors valencians.

En la catalogada com la millor marató d’Espanya, les seues condicions perfectes per a debutar o millorar la marca fan que la inscripció de dones també puge anualment, i ara està xifrada en un 16 % dels participants.

A més, de les dos carreres Etiqueta Or de la IAAF, els corredors també comencen a garantir-se la presència en la 10K Valencia Trinidad Alfonso, paral·lela a la marató el 19 de novembre, i que té un límit de 8.500 inscrits. A la prova ja s’han inscrit més de 3.000 corredors apuntats a esta cita per a viure la mateixa eixida i meta de la marató, però sense compartir recorregut. La 10K té un 49 % de dones inscrites.

Notícies relacionades