x

Una meta pels drets dels infants

25 octubre, 2016

La Marató València Trinidad Alfonso EDP celebra la seua 36a edició el pròxim 20 de novembre. Esta data, per tant, ja és per si mateix important per a la comunitat de corredors en general. No obstant això, té una rellevància afegida que, potser, molts desconeixen: eixe mateix dia es complixen 27 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant (CDI). La coincidència cobra especial significat per als participants en esta prova, perquè el seu pas per la meta es va a traduir en suport a la Fundació ANAR, l’entitat solidària de 2016 que, justament, treballa incansablement pel benestar de la infància.

De fet, la Fundació ANAR ha arribat a atendre 18.234 telefonades a la Comunitat Valenciana procedents de la seua línia del xiquet i de l’adolescent al llarg de 2015. A això se sumen les 689 rebudes en la línia de l’adult i de la família. L’atenció de totes elles és fonamental per a la labor d’esta organització, ja que això representa un primer pas en l’oferiment d’informació, la resolució de dubtes, l’assessorament de caràcter jurídic i social, així com l’orientació psicològica que cal per evitar o intervindre casos de risc per als menors.

La necessitat d’estos servicis no ha fet més que incrementar en els últims anys. De fet, Fundació ANAR va donar resposta a un 20,7% més de situacions a nivell nacional el passat 2015 que en l’anterior exercici, és a dir, que en 2014. Així mateix, l’entitat solidària de Marató València posa en relleu que la violència contra els xiquets, les xiquetes i els adolescents protagonitza més de la mitat de les seues intervencions. Este fet no és només important per l’increment numèric, sinó perquè també ha augmentat la gravetat dels casos atesos.

Amb tot, els maratonians de València compten amb una motivació extra per a xafar l’estora blava de 2016 després dels 42.195 metres més emblemàtics de la Ciutat del Running: defendre els drets de la infància. Tots poden col·laborar amb Fundació ANAR per mitjà de la inscripció solidària, així com gràcies a la seua participació en els esdeveniments paral·lels, com el Break Fast Run, Mini Marató València MAPFRE i Impuls-a València. A més, la Fundació Trinidad Alfonso, entitat organitzadora de la prova, donarà un euro extra per cada corredor que creua la meta.

Aquells interessats a mantindre el seu compromís una vegada superada la Marató València del pròxim 20 de novembre també poden contactar amb Fundació ANAR en els telèfons 917 262 700 i 687 511 246 o a través de la seua pàgina web www.anar.org.

Maratón Valencia Fundación ANAR 2016

Notícies relacionades