x

Marató Valencia busca entrar en les deu millors marques del món en marató

6 novembre, 2018

Més de 100 atletes nacionals i internacionals es donaran cita per a córrer pels carrers de Valencia Ciudad del Running el 2 de desembre amb la intenció de buscar un nou rècord de la prova, tant en categoria masculina (2:05:15) com en categoria femenina (2:24:48). El repte de continuar batent els registres de la millor marató d’Espanya segons l’RFEA, passa per entrar en les deu maratons amb millors marques històriques del món com a esdeveniment, i també aconseguir estar entre les deu millors marques individuals de l’any 2018.

Elite Maraton Valencia 2018

En el quadre masculí, destaca la presència de l’atleta kenià Sammy Kitwara, qui va batre el rècord de la prova en la passada edició amb un temps de 2:05:15, marca que va suposar el millor registre d’una marató al nostre país. Al seu costat correran altres atletes internacionals destacats com l’etíop Leule Gebrselassie, que arriba amb una marca de 2:04:02, obtinguda al gener, o el seu compatriota Jemal Yimer, que torna a València després de volar en la passada Mitja Marató Valencia (58:33, rècord nacional d’Etiòpia), on va ser segon superat únicament pel recordista mundial Kiptum. El kenià Nobert Kigen, amb un millor registre de 2:05:13, també promet espectacle.

En categoria femenina, destaca la presència de la keniana Philomena Cheyech (2:21:22), juntament amb l’atleta etíop Aberu Zennebe, guanyadora l’any 2017, que torna a València a intentar superar l’actual rècord de la prova de Valary Jameli Aiyabei, que va aconseguir un temps de 2:24:48 en l’edició de 2016. Zennebe es disputarà el primer lloc amb els seus compatriotes Meseret Mengistu Biru (2:25:58), Tinbit Gidey Weldegebriel (2:26:48) i Hayimanot Alemayehu Shewe (2h25:51). No passarà inadvertit el debut de Meseret Tola o Buze Kejela, així com la presència de la veterana italiana Valeria Straneo.

Lluita per baixar les marques nacionals

A nivell nacional, encapçalen el planter Iván Fernández (2:12:55); Ricardo Rosado, debutant en la distància, i Iraitz Arrospide (2:16:24), a més del conegut Marc Roig, que entrena amb l’elit keniana diàriament i que esta vegada buscarà a València córrer per la seua millor marca en una marató, i deixa la seua labor de fisioterapeuta i llebre dels millors atletes del món per a lluitar pel seu millor registre en els 42.195 metres. En dones cal esmentar especiament l’atleta Alicia Pérez, recordista nacional de 50 i 100K.

Personal Best

A més de l’elit nacional i internacional, l’organització de la prova torna a posar en marxa el programa de superació personal Personal Best, que premia aquells atletes i/o corredors que superen el seu millor registre entre 2:10:00 i 2:20:00 (hòmens) o 2:30:00 i 2:45:00 (dones). En esta edició, 60 corredors de 29 països es donaran cita en el ràpid traçat de la ciutat del running amb la intenció de millorar els seus registres.

Un 10K de Bronze amb molta qualitat

A més, la 10K Valencia Trinidad Alfonso estrenarà l’Etiqueta Bronze de la IAAF amb un important elenc d’atletes en la línia d’eixida.

Pel que fa a la nòmina d’espanyols, destaquen els noms de Daniel Mateo o Juan Antonio Chiki Pérez i l’experiència en ruta de dones com Marta Esteban, Alessandra Aguilar, Marta Galimany o Maitane Melero, que va ser novena en el 10.000 de l’últim Europeu de Berlín. També correrà la 10K paral·lela a la Marató l’atleta Isabel Macías.

Notícies relacionades