x

Marató València bat els seus propis rècords i se situa en la sisena més ràpida del món

2 desembre, 2019

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, s’ha situat com la sisena més ràpida del món gràcies a la marca aconseguida per l’atleta Kinde Atanaw Alayew, que ha parat el crono en 2:03:51, marca que suposa un nou rècord de la prova. En dones, Roza Dereje també va rebaixar el rècord femení després d’entrar a la meta en un temps de 2:18:30.

Kinde Alayew

Aleyew ha entrat en meta 40 segons més ràpid del que ho va fer l’any passat Leul Gebresilase (2:04:31) i deixa una nova marca per a la història. Després d’ell, han entrat els atletes Kaan Kigen Ozbilen i Guye Idemo Adola, segona i tercera posició respectivament, van completar el podi més ràpid de la prova en els 39 anys d’història de la prova.

En categoria femenina, la victòria ha sigut per a l’atleta etíop Roza Dereje, amb una gran marca més de tres minuts per davall del rècord anterior del circuit, en mans d’Ashete Dido des de l’any passat (2:21:14). El podi femení el van completar les atletes Azmera Abreha, amb 2:18:33, i Birhane Dibaba, amb 2:18:46, totes per davall de l’anterior marca del circuit.Nou rècord a Europa

A més, la Marató València 2019 ha viscut un altre rècord, i és que Kaan Kigen Özbilen, corredor de Turquia, ha aconseguit el millor temps d’un europeu en marató després de creuar la meta, en segona posició, en un temps de 2:04:16.