x

Marató Valencia 2018 bat el rècord d’inscrits amb 22.000 participants

1 octubre, 2018

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP continua batent rècords. La millor carrera d’Espanya ha registrat una nova fita de participació per al 2018 després d’arribar als 22.000 dorsals en marató per al 2 de desembre, i superar així els 19.248 corredors inscrits de l’any anterior.

Les excel·lents xifres de fidelitat de corredors nacionals, juntament amb un altre notable creixement dels inscrits estrangers, porta a l’organització de la prova, a càrrec de l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, a comunicar que s’ha arribat a la xifra de 22.000 inscrits una vegada s’han esgotat els últims 500 dorsals que l’organització havia anunciat.

El nou èxit d’inscripció de la Marató València ha permés superar per primera vegada en les 38 anys d’història de la carrera la barrera dels 20.000 inscrits. Encara que la projecció d’inscripcions a dos mesos de la celebració d’esta cita vaticinava un èxit major, l’organització anunciava els últims 500 dorsals disponibles, i que ja s’han esgotat, per a celebrar este nou rècord de participació a la ciutat del running el dia de la cita.

salida-maraton-valencia

Esta xifra de 22.000 participants que s’ha aconseguit en Marató, juntament amb els més de 8.500 corredors que prendran l’eixida de la 10K Valencia Trinidad Alfonso, significa un volum de participants superior a les 30.000 persones que assistiran a la fira del corredor Expo Esport, juntament amb els seus acompanyants, en la qual l’organització ja fa diverses edicions que té un control d’aforament en els accessos per a limitar el nombre de persones. A més, tots els participants se citaran en la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències abans de les 8:30 hores, amb l’eixida de les proves. En les dos situacions, preval la seguretat i la qualitat dels serveis que l’organització de les carreres volen oferir a tots els participants.

maraton-valencia

Paco Borao, president d’SD Correcaminos i recentment reelegit màxim representant de l’AIMS, va voler recordar que “el fet de celebrar noves fites en la Marató i la Mitja Marató, i la felicitat que ens porta este nou registre d’inscrits dins del creixement dels últims anys, no ens ha de fer descuidar el que ens ha portat a comptar cada any amb la confiança de milers de corredors, i és la preocupació per la seguretat de tots els nostres participants i per assegurar l’elevat nivell de qualitat i tracte al corredor durant tota la seua experiència en l’esdeveniment”.

De cara a futures edicions, l’organització de la prova, de manera conjunta amb les forces d’ordre públic i autoritats, calibrarà el creixement de corredors anualment sempre tenint en compte estes premisses màximes de protecció i seguretat al participant de la Marató Valencia i Mitja Marató Valencia, i promouran els canvis necessaris per a garantir este creixement de manera sostenible.

L’organització agraïx als corredors la confiança que estan depositant en estes carreres que fan de València, la Ciutat del Running.

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha rebut els representants del Comité de Direcció de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP en una reunió de treball de cara a avançar en el protocol de seguretat de l’esdeveniment. A la reunió va assistir Pilar Bernabé, presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Juan Botella, gerent de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, acompanyats del doctor Luis Cort, responsable mèdic de la Marató i la Mitja Marató. A més, van participar també en esta reunió de treball Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública. A més de la reducció considerable del cens de participants al 60 % respecte als prèviament inscrits i l’eixida en més onades de menys corredors i amb més diferència de temps, s’adoptaran mesures que tindran en compte la situació epidemiològica del moment i s’adaptaran sempre en funció de la normativa autonòmica vigent en sanitat. També es van estudiar la resta de mesures que s’adoptaran per a fer un esdeveniment segur i es començarà ja a treballar amb Sanitat en una regulació específica per als esdeveniments participatius com les carreres de marató i mitja marató. Es confia que la evolució positiva i l’elevat ritme de vacunació no obligue l’organització a exigir més requisits mèdics als participants. En qualsevol cas, s’anunciarà als corredors les mesures sanitàries o requisits amb temps suficient de les carreres de la Mitja Marató o Marató, fixades en el calendari per al 24 d’octubre i el 5 de desembre. Pilar Bernabé va valorar esta trobada de treball com “una reunió molt productiva” i va voler “agrair a la consellera de Sanitat l’esforç i el compromís amb esdeveniments tan importants com la Mitjà Marató i la Marató València. Treballarem amb la Conselleria de Sanitat en un protocol que garantisca la celebració dels dos esdeveniments amb plena seguretat per als corredors i també per a la ciutat i la ciutadania. I estic convençuda que podrem arribar a una magnífica celebració de les dos proves”.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar