x

Cheptegei buscarà el rècord del món de 10.000 metres en Valencia Ciudad del Running

3 octubre, 2020

Valencia Ciudad del Running tornarà a ser l’epicentre mundial de l’atletisme amb la celebració de l’NN Valencia World Record Day, una jornada única en la qual l’atleta Joshua Cheptegei, recent recordista mundial dels 5.000 m, intentarà batre la millor marca de la història dels 10.000 metres corrent per davall de l’actual rècord, 26:17:53.

L’esdeveniment, organitzat per l’SD Correcaminos i el Nationale-Nederlanden Running Team, tindrà lloc el pròxim 7 d’octubre a les pistes d’atletisme de l’estadi del Túria del tram III del Jardí del Túria i disposarà de totes les mesures de seguretat que requerisca la situació en el moment en què se celebre. Esta cita atlètica està impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso a través del seu projecte Valencia Ciudad del Running, forma part de les estratègies de #EActiVatSport, que la Fundació ha posat en marxa per a promoure la reactivació dels esdeveniments esportius a València.

Joshua Cheptegei, membre de l’
NN Running Team, ve d’ocupar totes les portades esportives després de batre el rècord del món de 5.000 metres llisos durant l’últim míting de la Diamond League a Mònaco amb un temps de 12:35:36. Un títol que va llevar, ni més ni menys, que a Kenenisa Bekele, que el posseïa des de 2004 (12:37:35).

Cheptegei, emocionat amb la possibilitat de batre el rècord

“Estic molt emocionat de tindre l’oportunitat de lluitar pel rècord mundial de 10.000 m”, ha assegurat Cheptegei. “Com vaig poder demostrar a Mònaco, estic en una forma magnífica, així que m’agradaria traure-li el màxim partit atacant el rècord mundial de 10.000 metres. El WR de 10.000 m de Kenenisa és un dels més complicats que s’han registrat, però el meu entrenament continua anant bé i això em dona la seguretat de poder batre un altre rècord mundial”, ha afegit. 

A més, Cheptegei posseïx la millor marca (12:51) de 5K en ruta i sap què és batre un rècord del món a València, perquè ja ho va fer el passat 1 de desembre en l’última edició de la 10K Valencia Trinidad Alfonso, quan va fer un temps de 26:38. Ara canviarà la passarel·la blava pel tartan blau de la ciutat del runningper a perseguir el dels 10.000 m en pista, que també està en mans de Bekele amb 26:17:53 (2005). 

“Tinc molt bons records de quan vaig batre el rècord mundial de 10 km en ruta l’any passat en la 10K Valencia Trinidad Alfonso, així que espere poder tornar a fer una cosa especial a València, on el running té un paper tan destacat”, va afegir l’ugandés.

Per la seua part, Kenenisa Bekele, l’actual posseïdor del rècord mundial, s’ha mostrat encantat amb el repte de Cheptegei. “Em vaig alegrar molt que el rècord el batera Joshua, un dels meus companys de l’NN Running Team. És un dels millors talents, que òbviament està en una forma excel·lent, i li desitge el millor de cara a batre el rècord mundial de 10.000 metres a València”, ha declarat Bekele.

Presència valenciana en el Campionat Autonòmic

A més d’esta prova, l’NN Valencia World Record Day servirà també com a Campionat Autonòmic de 10.000 metres, amb diverses sèries per a atletes valencians amb mínima fixada per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, tant en hòmens com en dones.

Notícies relacionades