x

Beneficis del running

10 maig, 2016

Córrer reporta molts beneficis per a la teua salut. Amb un exercici físic controlat i supervisat per professionals, el teu cos pot beneficiar-se de múltiples avantatges positius per a tu i la teua salut. Dins de la campanya Entrena La teua Salut te’n recordem algunes.

Retarda la vellesa

Amb la pràctica del running es posa fre al descens del consum màxim d’oxigen (VO2màx.). Quan este baixa, les possibilitats de fer activitat física moderada són més limitades. Interessa tindre, per tant, valors de VO2màx alts. I a mesura que ens fem majors, els nostres nivells baixen (ml/kg/mkn)

Elimina l’estrés

Les persones que fan exercici aeròbic intens amb regularitat, tenen menys estrés davant de situacions adverses respecte a les persones sedentàries. Córrer provoca la segregació d’endorfines, també conegudes com les hormones de la felicitat.

Córrer salva vides

Córrer reduïx el risc de contraure malalties com la diabetis tipus II, el colesterol, la hipertensió o l’obesitat.

Músculs i ossos més forts

La carrera a peu constituïx una ajuda perquè els ossos s’enfortisquen i augmenten la densitat. La pràctica de l’exercici físic prevé la sarcopènia (pèrdua de massa muscular). Amb la pràctica del running prevenim l’osteoporosi.

Millora activitat mental

Amb la pràctica regular del running millora el nostre flux sanguini cerebral. Tindrem un estoc de nutrients i oxigenació major, que, juntament amb un augment de neurotransmissors, possibilitarà que les connexions entre les neurones estiguen més actives.

Augmenta l’autoestima i l’autoconfiança

Córrer farà que tinguem una millor versió de nosaltres mateixos tant a nivell físic com mental, circumstància que reforçarà la nostra autoestima i autoconfiança.

Millora la flexibilitat i la coordinació

Amb la pràctica del running, concretament amb els exercicis de tècnica de carrera, millorarem la nostra coordinació, que permet una major freqüència i longitud de moviments.

Córrer és bo per al teu sistema cardiovascular i respiratori

La pràctica de l’exercici aeròbic és recomanable per a la funció cardiovascular, i així es permet que el nostre cor bombe més sang al cos i de més més eficient. Per tant, disminuïx la probabilitat d’aparició de riscos cardiovasculars. Addicionalment, millorarà el nostre ritme respiratori

Millora la teua actitud davant de la vida per la generació d’endorfines

Córrer provoca la segregació d’endorfines, de manera que es produïx sensació de benestar i es reduïx l’ansietat, la depressió i l’estrés.

El running és una disciplina socialitzadora

El running permetrà intercanviar entrenaments i experiències amb molta gent. A més, les metes que es perseguixen no han de veure tant amb el fet de véncer altres esportistes com de millorar un mateix. Per tant, és una bona ferramenta per a la millora de les relacions interpersonals.

VCR_POST_BENEFICIOS_VAL

 

Decàleg elaborat per l’equip multidisciplinar de la unitat de Salud Esportiva d’Hospitals Nisa.

 

Notícies relacionades