x

València, terra de Falles i també de running

16 març, 2016

València, durant el mes de març, respira un ambient de festa i agitació molt propi i característic. L’aroma a Falles es desperta amb “La Cridà”, un acte multitudinari que anuncia des de les emblemàtiques Torres de Serrans, l’últim diumenge de febrer, l’inici de les Falles.

Este acte suposa, mai millor dit, el tret d’eixida a unes festes cada vegada més agermanades amb el running de la ciutat. Una “marató” d’actes culturals, celebracions, cercaviles, cavalcades, concursos, activitats en el carrer i altres esdeveniments, on la pirotécnia i els monuments fallers, centren tota l’atenció de valencians i visitants.

Enguany, les Falles de València volen ser reconegudes com a Patrimoni immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Un propòsit on la Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso no dubten a afegir-se i mostrar el seu suport de cara a fer de les festes valencianes un dels esdeveniment festius més reconeguts a nivell mundial.

Cartell-patrimoni

De la mateixa manera que succeix en els mesos de novembre i octubre, quan València respira l’ambient de la Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso – amb un notable suport de fallers en el concurs d’animacions en les carreres- , al març, l’eix de tota activitat festiva en la ciutat queda reservada per a la festa fallera, tant en la ciutat de València com en diversos municipis adjacents que històricament han assumit la celebració d’esta festivitat.

Tant Running com a Falles, cadascun en el seu sector, són vehicles de projecció internacional de la ciutat, la repercussió turística de la qual traspassa fronteres. Igual que el Marató i la Mitja Marató porten a València cada any milers i milers de corredors estrangers que descobreixen les bondats de València com a ciutat única en el món, les Falles també un ofereixen una oportunitat única que es mereixen ser reconegudes internacionalment per la seua projecció social i valor cultural.

FALLAS_CAST

 

Notícies relacionades