x

València arriba amb 16.435 inscrits en la Marató i 8.500 al 10k Trinidad Alfonso a la recta final

2 novembre, 2015

València, la Ciutat del Running, torna a superar tots els seus registres en nombre d’inscrits i batrà el seu rècord de participació per cinquè any consecutiu. Així doncs, la Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, seguix fent història a l’encarar els últims 13 dies previs a la carrera amb 16.435 corredors, xifra que amb tota seguretat va incrementar-se en els pròximes jornades. Per la seua banda, la 10K València Trinidad Alfonso ha tancat les inscripcions amb un cens de participació de 8.500 corredors, 500 més que l’any passat. Tot un èxit per al cap de setmana runner per excel·lència del calendari nacional. Més de 25.000 runners prendran València el proper diumenge 15 de noviembre en la millor marató d’Espanya.

Este creixement en la xifra d’inscrits ve, en gran part, per l’augment de corredors estrangers. La xifra ja supera els 4000 inscrits, un 25% del total i 800 corredors més que en l’edició de 2014. Una mostra del gran treball realitzat durant tot l’any en les fires internacionals, la promoció exterior i, per descomptat, el boca a boca entre els corredors que cada any poblen el recorregut valencià.

Atenent a la procedència dels corredors en la Marató València Trinidad Alfonso, torna a ser Itàlia amb 1.394 i vora un 9% del total la que encapçala la participació internacional. En segon lloc, és destacable l’augment del runner belga, que va gairebé dobla la seua representació de 2014 amb 516 inscrits. A continuació, se situen França (490), Regne Unit (464), Països Baixos (292), Alemanya (141), Suïssa (111) i Suècia (83) qui, per este ordre, seran els que tinguen una major representació en quilòmetre 0 de la prova.

A nivell nacional, és destacable que per primera vegada en la història de la Marató València Trinidad Alfonso, cada província espanyola, així com les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, tindran representació en la carrera. Una fita que també porta a créixer el cens de participants en cadascuna de les províncies convertint a València en l’epicentre del running espanyol. Encapçala esta classificació la regió organitzadora, València (5.978), seguida de Madrid (1.714), Alacant (988), Barcelona (573), Múrcia (250), Castelló (237) i Albacete (237). També és destacable que totes elles han augmentat individualment el seu nombre de corredors.

Finalment, és destacable, l’augment en la participació femenina una vegada més. Un creixement constant, superant en l’edició de 2015 la barrera de les 2.000 inscrites, una xifra històrica per a la Marató València Trinidad Alfonso.

10k arriba als 8.500 corredors

La 10K València Trinidad Alfonso, per la seva banda, tampoc s’ha quedat enrere. Una vegada més, la prova que acompanya a la Marató València Trinidad Alfonso va esgotar, un mes abans de la seua eixida, els 8.500 dorsals. És destacable que enguany, per primera vegada s’ampliava a 500 més el nombre de corredors.

D’entre tots ells, prop d’un miler arribaran des de fora d’Espanya, per a un total de 40 països representats, comandats per, igual que en Marató, italians, seguits de britànics, holandesos, belgues i francesos. Pel que fa a la participació femenina, les forces s’igualen. Si bé durant diversos trams del període d’inscripció s’han registrat dades amb més dones censades que homes, al final, aquest camp ha quedat molt parell, amb el 54% homes i 46% dones. Una xifra que suposa un nou increment respecte al curs anterior en què el cens femení va ser d’un 42%.

En total, més de 25.000 corredors poblaran els carrers de València, la Ciutat del Running, que es bolcarà amb l’esport de la cursa a peu en un cap de setmana memorable.

Altres dades d’interès

Clubs amb major representació en Marató

REDOLAT TEAM 123
S.D. CORRECAMINOS 117
URBAN RUNNERS 104
RUNNERS CIUTAT DE VALENCIA 91
TEAM 3FDC 72

Nombre de falles inscrites en el Running Faller: 130

Notícies relacionades