x

València comença a disfrutar les accions d’or de la Marató i Mitja Marató

11 octubre, 2016

Plan Oro Maratón y Medio Maratón Valencia

La ciutat de València ha començat els “dos mesos d’or” que caracteritzen les pròximes Mitja Marató i Marató València Trinidad Alfonso EDP. La nova Etiqueta d’Or (Gold Label) de la Federació Internacional d’Atletisme (IAFF) que estrenen les dos proves valencianes, fet sense precedents a Espanya, donarà lloc una sèrie d’accions i activitats tenyides de daurat que han començat hui en el mateix centre de la ciutat amb un acte en què Joan Ribó, l’Alcalde de València; Paco Borao, el president de l’entitat esportiva organitzadora; i Elena Tejedor, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, el principal col·laborador de la prova, han pintat els primers metres d’una línia daurada que distingirà a la nostra ciutat esta tardor.

 

Esta ha sigut una mostra del traçat que dibuixarà els recorreguts de la Mitja Marató i Marató València i que guiarà a tots els corredors els pròxims 23 d’octubre i 20 de novembre, respectivament. L’empresa valenciana Isaval ha sigut l’encarregada de fabricar la pintura Or València expressament per a l’ocasió, la qual tenyirà la ciutat en les dates de celebració d’ambdós cites. La primera prova sobre l’asfalt ha tingut lloc en un epicentre clau per a les dos cites, com és la Plaça de l’Ajuntament.

 

Ningú pensava quan celebrarem per primera vegada una marató en la ciutat en 1981 que acabaríem ací. El nostre objectiu continua sent ser millors i ser més, és a dir, tenim el mateix esperit que els atletes”, ha afirmat Paco Borao. “Volem gaudir d’esta fita històrica per a l’esport de la ciutat i del país. Este èxit és de tots els valencians”, ha completat Elena Tejedor. “Els ciutadans podem estar orgullosos. València es posiciona com una gran ciutat en una llista internacional privilegiada amb dos grans cites que promouen tant la faceta esportiva com la social de les carreres a peu”, ha conclòs Joan Ribó.

 

Així, este gest ha inaugurat una successió de novetats que giraran entorn del Pla Or, amb el qual es vol donar rellevància que mereixen tant la Marató com la Mitjà Marató València, les quals es troben entre les millors carreres de fons del món. Estes contribuixen a que l’anomenada Ciutat del Running siga coneguda per la seua qualitat organitzativa i esportiva. De fet, només altres tres capitals europees (Lisboa, Roma i Praga) organitzen una marató i un mitjà marató que compten les dos amb esta distinció.

 

A les tres personalitats que han representat a València, a la S.D. Correcaminos i a la Fundació Trinidad Alfonso, que han portat a la nostra ciutat a la primera posició de les carreres a Espanya, en esta cita del Pla Or els han acompanyat Maite Girau, regidora d’Esports i Sanitat; José Vicente Berlanga, Director Gerent de la FDM València; Jaime García, intendent de tràfic de la Policia Local de València; i Francisco Vallejo Jiménez, Conseller Delegat de la firma valenciana Isaval.

 

La pintura a l’aigua d’efecte daurat ha sigut especialment dissenyada per a la senyalització del recorregut de la XXVI Mitja Marató València Trinidad Alfonso i la XXXVI Marató València Trinidad Alfonso EDP. Esta ha sigut formulada a base de resines naturals d’origen vegetal, d’última generació i d’alt respecte mediambiental, les quals conferixen al producte excel·lents prestacions de resistència al trànsit junt amb una extraordinària facilitat de neteja. Això evita les indesitjades marques vials duradores en el temps tradicionals d’este tipus d’esdeveniments.

Notícies relacionades