x

Qui és qui en la Mitja Marató València Trinidad Alfonso

20 octubre, 2016

Homes

Abraham Cheroben. És el guanyador dels dos últims anys a València. Fer-li ombra ha sigut complicat, ja que va ser l’home més ràpid del planeta en la Mitja Marató tant en 2014 com en 2015 (en ambdós ocasions, a València). És un dels grans favorits i busca la seua tercera victòria consecutiva en la capital del Túria.

Yego Solomon Kirwa ha saltat a la fama esta primavera al córrer en 58:44 en Roma Ostia amb el parcial de 5K més ràpid de la història: 13:20 del 10 al 15. Company d’entrenaments, entre altres, d’Amos Kipruto (guanyador a Roma) o Dickson Chumba (segon a Chicago el passat 9 d’octubre). Correrà també la marató de València, per això caldrà veure si enfoca la seua preparació a la mitja o es reserva per a novembre.

Sthepeh Kosgei Kibet és l’eterna promesa en la marató, on mai ha aconseguit rendir al nivell que ho fa en la mitja. Un valor segur sub 60 minuts.

Leonard Patrick Komon és el recordman mundial de les 10K i 15K. Fa tres o quatre anys que tracta de retrobar-se a si mateix, amb resultats poc favorables. A València vol ressuscitar.

Barselius Kypyego és un dels atletes més en forma de la tardor. Al setembre va fer 59:16 en Usti. El dubte és si mantindrà el seu nivell. Si ho fa, seria candidat a lluitar per la victòria.

Dones

Worknesh Debele va ser segona en la MMVTA-2015, però en 2016 ha sorprés amb una marca de 01:06:14, una de les millors de la història, només superada pel fenomen Violah Jepchumba (01:05:51), que complix anys (26) el 23 d’octubre, dia de la carrera.

Peres Jepchichir és la campiona mundial de la mitja marató. Enguany porta almenys 5 mitjes maratons, entre les quals s’inclou la d’Eldoret a primers d’octubre, on va batre totes les joves aspirants del seu país (allà les mitjes maratons són com unes autèntiques mini olimpíades per la gran qualitat d’atletes que hi competixen) i va guanyar el desitjat premi de 5.000 dòlars (el més alt que es concedix per victòria en les mitjes maratons kenyanes).

Netsanet Gudeta Kebede. Actual campiona de la prova que va guanyar fa un any, posseïx el rècord del circuit. La competència enguany és molt elevada, però somia de repetir triomf i relluir en els carrers de València.

Violah Jepchumba. És la gran favorita per a l’edició de 2016. Esta corredora kenyana posseïx el millor crono mundial de l’any amb 01:05:51 en la Mitja Marató de Praga d’este 2016 i roman imbatuda en la present temporada.

 

Notícies relacionades