x

La Policia Nacional se suma al dispositiu de seguretat i control de corredors en la Mitja Marató i la Marató Valencia

10 juny, 2019

El dispositiu de seguretat i control de la Mitja Marató i la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP comptarà amb l’assistència i col·laboració de la Policia Nacional tant en mesures de seguretat per als participants i assistents com en l’ajuda en la detecció i identificació dels corredors amb dorsals fraudulents que participen en les millors carreres d’Espanya els pròxims 27 d’octubre i 1 de desembre.

Policia Nacional Maratón Tramposos

Fa algunes setmanes, l’organització d’ambdós proves va informar a tots els corredors inscrits que enduria el reglament “per a incorporar accions i mesures legals contra els corredors que córreguen sense dorsal, el falsifiquen o el copien”. Les reunions de l’equip de seguretat dels esdeveniments amb els representants de la Policia Nacional a València, juntament amb el departament legal i l’ajuda de PROSEGUR, han confirmat que el dispositiu policial no solament vetlarà per la seguretat de l’esdeveniment com els anys anteriors, sinó que en la pròxima edició de les carreres també ajudarà l’organització en la identificació dels corredors irregulars que participen en les carreres sense haver-se inscrit correctament.

Més punts de control i elements antifalsificacions

A més, l’organització establirà nous punts de control en les seues carreres abans de la meta i després de creuar-la, amb l’objectiu de facilitar la detecció i posterior identificació, amb l’ajuda dels cossos de seguretat, d’estos corredors irregulars en diverses zones. 

D’altra banda, s’estan dissenyant els dorsals de la Marató, Mitja Marató i 10K amb nous elements que facilitaran una ràpida identificació dels dorsals fotocopiats o falsificats, ja que estos elements no podran ser reproduïts en les còpies il·legals dels dorsals.

Paco López, responsable de seguretat de les proves; Alfredo Garrido, cap regional d’Operacions; Raquel Carrero, assessoria legal de les carreres; Luis Zurita, cap superior de Policia Nacional de la Comunitat Valenciana; Patricia Carbonero, del departament jurídic de Prosegur, i José Luis Garau, cap de brigada d’Informació.

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha rebut els representants del Comité de Direcció de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP en una reunió de treball de cara a avançar en el protocol de seguretat de l’esdeveniment. A la reunió va assistir Pilar Bernabé, presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Juan Botella, gerent de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, acompanyats del doctor Luis Cort, responsable mèdic de la Marató i la Mitja Marató. A més, van participar també en esta reunió de treball Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública. A més de la reducció considerable del cens de participants al 60 % respecte als prèviament inscrits i l’eixida en més onades de menys corredors i amb més diferència de temps, s’adoptaran mesures que tindran en compte la situació epidemiològica del moment i s’adaptaran sempre en funció de la normativa autonòmica vigent en sanitat. També es van estudiar la resta de mesures que s’adoptaran per a fer un esdeveniment segur i es començarà ja a treballar amb Sanitat en una regulació específica per als esdeveniments participatius com les carreres de marató i mitja marató. Es confia que la evolució positiva i l’elevat ritme de vacunació no obligue l’organització a exigir més requisits mèdics als participants. En qualsevol cas, s’anunciarà als corredors les mesures sanitàries o requisits amb temps suficient de les carreres de la Mitja Marató o Marató, fixades en el calendari per al 24 d’octubre i el 5 de desembre. Pilar Bernabé va valorar esta trobada de treball com “una reunió molt productiva” i va voler “agrair a la consellera de Sanitat l’esforç i el compromís amb esdeveniments tan importants com la Mitjà Marató i la Marató València. Treballarem amb la Conselleria de Sanitat en un protocol que garantisca la celebració dels dos esdeveniments amb plena seguretat per als corredors i també per a la ciutat i la ciutadania. I estic convençuda que podrem arribar a una magnífica celebració de les dos proves”.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar