x

La Policia Nacional se suma al dispositiu de seguretat i control de corredors en la Mitja Marató i la Marató Valencia

10 juny, 2019

El dispositiu de seguretat i control de la Mitja Marató i la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP comptarà amb l’assistència i col·laboració de la Policia Nacional tant en mesures de seguretat per als participants i assistents com en l’ajuda en la detecció i identificació dels corredors amb dorsals fraudulents que participen en les millors carreres d’Espanya els pròxims 27 d’octubre i 1 de desembre.

Policia Nacional Maratón Tramposos

Fa algunes setmanes, l’organització d’ambdós proves va informar a tots els corredors inscrits que enduria el reglament “per a incorporar accions i mesures legals contra els corredors que córreguen sense dorsal, el falsifiquen o el copien”. Les reunions de l’equip de seguretat dels esdeveniments amb els representants de la Policia Nacional a València, juntament amb el departament legal i l’ajuda de PROSEGUR, han confirmat que el dispositiu policial no solament vetlarà per la seguretat de l’esdeveniment com els anys anteriors, sinó que en la pròxima edició de les carreres també ajudarà l’organització en la identificació dels corredors irregulars que participen en les carreres sense haver-se inscrit correctament.

Més punts de control i elements antifalsificacions

A més, l’organització establirà nous punts de control en les seues carreres abans de la meta i després de creuar-la, amb l’objectiu de facilitar la detecció i posterior identificació, amb l’ajuda dels cossos de seguretat, d’estos corredors irregulars en diverses zones. 

D’altra banda, s’estan dissenyant els dorsals de la Marató, Mitja Marató i 10K amb nous elements que facilitaran una ràpida identificació dels dorsals fotocopiats o falsificats, ja que estos elements no podran ser reproduïts en les còpies il·legals dels dorsals.

Paco López, responsable de seguretat de les proves; Alfredo Garrido, cap regional d’Operacions; Raquel Carrero, assessoria legal de les carreres; Luis Zurita, cap superior de Policia Nacional de la Comunitat Valenciana; Patricia Carbonero, del departament jurídic de Prosegur, i José Luis Garau, cap de brigada d’Informació.

Notícies relacionades