x

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso lluita contra l’oblit en 2016

22 agost, 2016

S’estima que hi ha 15.000 afectats només en la ciutat de València i que la xifra ascendix fins als 50.000 si es considera la Comunitat Valenciana en conjunt. Estes són les últimes dades facilitades per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFAV), l’entitat solidària triada per a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso en 2016, just l’any en què esta organització sense ànim de lucre complix un quart de segle lluitant contra la malaltia.

AFAV va nàixer en 1991 quan un grup de familiars van decidir unir-se per a afrontar la demència que presentava algun dels seus sers més volguts. Des de llavors, professionals sanitaris i, inclús, molts malalts també s’han sumat a l’associació amb la voluntat de millorar la situació dels que es troben amb l’alzheimer en el seu camí. Així, actualment es pot parlar d’una entitat formada per prop de 3.000 membres que proporciona assistència a més de 8.000 persones cada any.

Suport psicològic, social, metge i jurídic; assistència a domicili; cursos de formació per a voluntaris, auxiliars i familiars; gestió d’un centre de dia o teràpies de diferent naturalesa –estimulació cognitiva, psicomotricitat, musical, ocupacional o reminiscència, entre altres– són alguns dels servicis que AFAV oferix amb l’objectiu de plantar-li cara a una malaltia que encara és una desconeguda tant per a la societat com per a la comunitat científica.

L’estat de discapacitat i dependència que deriva de la malaltia d’Alzheimer, així com la investigació necessària per a avançar en el seu tractament i possible cura, requerix una considerable quantitat de recursos. Per això, en la seua 26a edició la Mitja Marató València Trinidad Alfonso ha decidit col·laborar amb la labor d’AFAV per mitjà, per exemple, de la donació d’un euro per cada corredor que creue la meta el pròxim 23 d’octubre. Així mateix, els participants poden aportar tres euros a esta entitat benèfica en el procés d’inscripció.

BANNER_ENTIDADES_SOLIDARIAS_MMVTA-_650x300_VAL

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar