x

Des del Japó a per la Mitja Marató

15 agost, 2016

Un país de gran tradició en la carrera a peu com és Japó no pot faltar mai en els grans esdeveniments esportius de tot el món. Al voltant de 36.000 corredors participen en la Marató de Tòquio, una de les més antigues i multitudinàries del món. I a més, si quelcom caracteritzat als del país del sol naixent és la seua capacitat de viatjar pel món. No sols per plaer, sinó també per córrer ja siga una marató, una mitja marató o qualsevol altra distància. València ja compta amb un grup de japonesos disposats a recórrer i gaudir els carrers de València el pròxim 23 d’octubre.

Yoko Hasegawa (35) és una corredora que ha decidit córrer a València la seua pròxima Mitja Marató. El dia 20 d’octubre viatjarà des de Nagoya fins a València i participarà en la Mitja Marató més ràpida del món guardonada en 2015 amb la Road Race Gold Label de la IAAF. Es definix com una “corredora lenta” i preveu fer una marca que estiga al voltant de les 2 hores en la prova de 21.097,5 metres. Des de fa 5 anys esta corredora japonesa entrena amb regularitat, però per a la prova valenciana tractarà de posar-se les sabatilles “almenys 2 o 3 vegades per setmana”. Per completar la seua preparació, diu que farà una bona alimentació i que també es prendrà els seus descansos per obtindre un rendiment òptim en l’esdeveniment.

Amb la seua experiència de 3 maratons i 4 mitges maratons, a més de moltes carreres de 10 quilòmetres, Yoko Hasegawa tria Europa per córrer i diu que “molta gent tria les seues maratons perquè pareixen com un festival”, així destaca les animacions i la quantitat de gent que ix als carrers per donar suport als participants. En la mitja marató valenciana, esta corredora nipona només té un objectiu: “Vull passar-m’ho bé corrent i conéixer gent divertida”.

CIMG1000

Per a Yoko Hasegawa esta serà la seua primera carrera a València, la Ciutat del Running: “Viatge primer a Barcelona i vull fer un tour per la ciutat. Després aniré a València. Esta serà la primera vegada que visite la ciutat”. No obstant això, a pesar que siga la primera vegada que córrega a València, ja apunta el seu interés per la gastronomia local: “He provat les taronges i inclús la paella, però ho vaig fer al Japó”.

Esta corredora japonesa ja havia decidit córrer a València fa molt de temps: “Vaig conéixer la Mitja Marató València Trinidad Alfonso a través d’Internet i vaig decidir apuntar-me”. Ho va fer tan ràpid que inclús va ser una de les 1.000 primeres persones que es van fer amb els dorsals promocionals per a la prova a preu reduït, quan es van llançar al febrer.

Ara s’acosta el moment de córrer en la primera prova de la història d’Espanya amb la Road Race Gold Label de la IAAF. Yoko Hasegawa ha donat una lliçó de no conéixer fronteres per córrer per tot el món i ha triat València i la seua Mitja Marató. Inscriu-te en la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, la més ràpida del món en 2014 i 2015.

[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/va/mitja/inscripcions-mitja-marato/” background=”#F39200″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #010101″ class=”boton-vcr-std”]Inscripcions Mitja Marató[/vcr_button]

 

Notícies relacionades