x

Mitja Marató València Trinidad Alfonso estrena la primera Etiqueta d’Or d’Espanya amb rècord femení de la prova

23 octubre, 2016

L’atleta kenyana Peres Jepchirchir s’ha proclamat guanyadora entre les dones de la 26a edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso amb un temps de 1:07:09 i ha registrat un nou rècord femení en esta carrera. El podi femení ha sigut completat per Violah Jepchumba amb 1:08:22 i Rose Chelimo amb 1:09:35. Quant a homes, Stephen Kosgei Kibet ha sigut el primer a creuar la línia de meta amb 59:27, seguit de Mustapha El Aziz amb 59:29 i Edwin Kipsang Rotich en tercera posició amb 59:32.

Peres Jepchirchir, l’actual campiona mundial de mitja marató, ha rebaixat en 21 segons la millor marca del circuit valencià en la seua categoria, la qual ostentava Netsanet Kebede amb els 1:07:30 aconseguits el passat 2015. Jepchirchir es trobava entre les favorites de la Mitja Marató València i no ha defraudat, com tampoc ho ha fet el seu compatriota Kosgei Kibet, qui era un valor segur per davall de 60 minuts i ha despuntat entre els seus companys quilòmetres abans de creuar la meta en la Ciutat del Running.

_roy6735

La trajectòria de Violah Jepchumba en els primers 10.000 metres feia pensar que la Mitja Marató València Trinidad Alfonso podia ser escenari per batre el rècord femení del món. No obstant això, Jepchumba no ha sigut capaç de mantindre el ritme tan exigent necessari per fer-ho i, finalment, la constància de Jepchirchir ha vençut. Això sí, la prova valenciana de 21.097 metres ha conclòs amb cinc atletes masculins amb marques inferiors a l’hora a pesar de l’elevada humitat que ha condicionat el transcurs de la carrera.

_roy6782

D’esta manera, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso torna a consolidar-se com a cita obligada en el calendari internacional de les carreres de la seua distància, una posició reforçada per l’Etiqueta d’Or que la IAAF li va concedir el passat mes de gener per la seua qualitat esportiva i organitzativa. Així, ha sigut la primera prova a celebrar-se amb esta distinció en sòl espanyol. Així mateix, hem de descatar el fet que més de 11.768 corredors han creuat la meta, és a dir, s’ha registrat un nou rècord històric de finishers.

Com en edicions anteriors, la mitja marató de València organitzada per la S.D. Correcaminos agraïx a tots els voluntaris, al seu col·laborador oficial la Fundació Trinidad Alfonso, a la seua marca esportiva Luanvi i a les seues firmes oficials – La Caixa, Coca Cola i Intersport –, així com a la resta de patrocinadors i col·laboradors que hagen fet possible la celebració d’este esdeveniment un any més.

Declaracions

El president de S.D. Correcaminos, Paco Borao, ha manifestat la seua satisfacció al finalitzar la prova, tant pel nivell de participació com pel nou rècord femení en la prova i els cinc atletes que han completat el circuit per davall dels 60 minuts. En les seues paraules: “Podem estar molt contents, perquè és una fita que no es produïx en moltes carreres”. Els guanyadors, així mateix, s’han pronunciat amb orgull pels resultats que han obtingut en el circuit valencià. En concret, Kosgei Kibet ha afirmat que ja té ganes de tornar després del seu debut en la Ciutat del Running per millorar la seua marca i Jepchirchir ha reconegut que ha aconseguit el seu objectiu: batre el rècord de la carrera.

[vcr_carousel source=”media: 21265,21264,21263,21262,21261,21260,21255,21254,21253,21252,21251,21250,21249,21248,21247,21246,21245,21243″ limit=”65″ height=”400″ items=”1″ title=”no” autoplay=”3000″ speed=”300″]

AFAV rep 11.768 euros per l’acció Euro Solidari

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso ha reunit un total de 11.768 euros per a l’entitat solidària de la seua 26a edició: l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV). Esta quantitat econòmica respon a la iniciativa posada en marxa per la Fundació Trinidad Alfonso, que es compromet tots els anys a donar un euro per cada corredor que arriba a meta. Es tracta, per tant, d’un reconeixement a l’esforç que es traduïx en una ajuda social per a organitzacions sense ànim de lucre. A esta quantitat caldrà afegir l’aportació voluntària que van fer els propis corredors en l’inscripció, també a favor d’AFAV.

Un públic d’or per a una carrera d’or

La societat valenciana ha reafirmat el seu compromís amb la Mitja Marató València Trinidad Alfonso i ha eixit un any més als carrers de la ciutat per donar suport als participants en la carrera. A més, en el recorregut s’han establit un total de 31 punts d’animació que han servit per implicar tant els ciutadans com els corredors en una festa de l’esport que, gràcies al Running Faller, també ha gaudit del suport inestimable de diverses comissions falleres.

Notícies relacionades