x

La Marató València bat el seu rècord històric de participació amb més de 18.800 corredors inscrits

2 novembre, 2016

La Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la Societat Esportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha superat la xifra dels 18.800 corredors en la carrera del pròxim 20 de novembre. A falta de menys de 3 setmanes per a la prova, la xifra d’inscrits ja és la més alta de la història de la carrera valenciana i suposa un creixement d’un 13% respecte a l’edició de 2015. D’esta manera, València celebrarà una festa esportiva en la Ciutat del Running amb la primera marató de la història d’Espanya guardonada amb la Road Race Gold Label de la IAAF, que acredita a l’esdeveniment com un dels millors del planeta en la distància dels 42.195 metres.

Els registres de participació de la carrera valenciana són els més alts de la història i l’explicació d’este creixement recau en l’augment de corredors estrangers i el salt quantitatiu en la xifra de dones que participaran en la prova. En la 36a Marató València Trinidad Alfonso EDP hi haurà més de 5.800 corredors estrangers, un 36% més que en la passada edició. A més, 82 països dels 5 continents comptaran amb almenys un participant en l’esdeveniment.

Per la seua banda, la participació femenina ha elevat el seu cens fins a les quasi 2.700 dones, la qual cosa suposa també un augment del 29% respecte a la Marató de 2015. A més, el creixement femení ha anat d’acord amb el salt quantitatiu del cens total de la prova, ja que en 2016 les dones representaran més d’un 14% de la marea de corredors que participarà en la gran prova de la ciutat de València.

Inscripcions encara disponibles per a la Marató

La carrera valenciana deixa una via oberta per als corredors més ressagats que encara no han decidit fer-se amb la seua inscripció. Els dorsals continuen a la venda a un preu de 90€ subjecte a disponibilitat. Estos es poden adquirir encara en la pàgina web www.maratonvalencia.com fins a esgotar existències. Mentrestant, ja s’ha esgotat tots els dorsals per a la 10K València Trinidad Alfonso que acompanyarà a la carrera de llarga distància valenciana per excel·lència.

1525-mvta2015-0057

 

Notícies relacionades