x

La Marató i Mitja Marató València Trinidad Alfonso polvoritzen els seus registres d’inscrits

1 octubre, 2015

Els dos grans esdeveniments atlètics de la ciutat de València no tenen sostre. La Marató i la Mitja Marató València, organitzats per la SD Correcaminos, seguixen creixent a passos de gegant polvoritzant els registres de corredors inscrits. Tots dos esdeveniments arriben l’últim tram de preus amb els censos més elevats de la seua història situant-se com les carreres amb més participació de la Ciutat del Running, així com a referents a nivell nacional i internacional.

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso, encara la recta final per a la celebració del seu 25é aniversari amb 12.087 inscrits fins a la data. Unes xifres que superen amb escreix els grans guarismes de 2014, any en què es van registrar 10.524 corredors, una marca que era rècord i que ha quedat, en només un any, per a la història de la prova. Estos números encara poden créixer, ja que només el dia abans de l’esdeveniment es tancaran les inscripcions per a la prova.

A nivell estadístic és destacable l‘augment del cens de dones. Una xifra superior al 22% i que significa un nou creixement en este camp. La projecció de la prova també es reflectix en l’augment de cens internacional, els quals representen a un 13% del total, el qual, afegit al corredor que prové de fora de València s’eleva al 35%.

La reputació organitzativa de la carrera, unida al gran traçat, amb la sisena millor marca de tots els temps, fan de la Mitja Marató València un dels esdeveniments més atractius del moment per al corredor professional i popular. Un gran espectacle del running al que s’unixen tots els actes de celebració del seu 25é aniversari, que el convertiran en una cita inoblidable.

Un Marató que no té sostre

Per la seua banda, la Marató València Trinidad Alfonso demostra que no té sostre. Si fa unes setmanes ja superava els 13.385 corredors, ara fa miquetes els registres amb un cens de 15.235 quan resta mes i mig per a la celebració de la carrera. Unes xifres que el consoliden entre les maratons amb major cens d’Europa entre els quals ja es feia a nivell de marques. Cal recordar que el 2011, es comptava amb 5.000 runners inscrits.

Important per a l’augment de cens ha estat el creixement internacional que ha elevat al 27% el nombre de participants procedent de fora d’Espanya. També s’han consolidat les xifres de dones inscrites, amb un 13% del total. Un creixement sostingut en els dos apartats estadístics que contribueix a engrandir un esdeveniment que no té sostre.

Finalment, el 10k paral·lel de la Marató València acumula 5.000 corredors, de manera que ja només queden 3.500 dorsals per adjudicar per tancar inscripcions. La gran demanda per a l’esdeveniment va obligar a l’organització a augmentar en 500 més el cens. Cal destacar que en esta carrera les dones són més protagonistes que mai ja que a data de hui, superen al cens masculí, un 51% per un 49% d’homes.

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar