x

La Marató Divina Pastora de València prendrà els carrers de la ciutat el 17 de novembre.

13 novembre, 2013

La Marató Divina Pastora de València prendrà els carrers de la ciutat el 17 de novembre. Consolidada ja en el calendari de maratons nacionals i internacionals com a cita ineludible, el renovat circuit valencià es presenta per als corredors com l’oportunitat fantàstica per millorar la seva millor marca i alhora gaudir d’un recorregut de somni, amb una sortida espectacular i una arribada màgica sobre l’aigua de les Ciutat de les Arts i les Ciències.

El temps de referència serà el marcat per Kosgei Isaiah Kiplagat, que va situar a la Marató Divina Pastora València en el segon escalafó nacional, amb una marca de 2:07:59 . El rècord a batre a nivell nacional el té actualment la Marató de Barcelona amb un registre 02:07:30.

DSC0026Per a aquest 2013, les oportunitats que brinda aquesta marató es multipliquen: Al vessant esportiu, millorar la marca és un any més el principal objectiu. De fet, totes les mirades es centren en l’excel·lent elenc d’atletes d’elit que acudiran a la cita. Mentrestant, pel que fa al corredor popular, el maratonià sap que té als carrers de València l’oportunitat de millorar els seus registres. A les extraordinàries condicions climatològiques se li uneix l’orografia plana amb un circuit aquest any fins i tot més pla a causa de l’eliminació dels túnels, a més del recorregut final pels carrers del centre de la ciutat com a al·licient. A això s’uneix l’atractiu turístic del recorregut lligat tant al nucli antic de la ciutat com a la Marina Reial Joan Carles I i la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La participació torna a ser un dels punts forts de la prova. S’espera que els carrers de València acullen una marea humana de més de 19.000 corredors (11.300 maratonians). Una bona mostra del seu interès i projecció en el calendari atlètic tant nacional com internacional. De fet, una bona mostra de la internacionalitat de la prova és que al voltant del 23% del cens de participació és forà. Un aval que fa que la Marató Divina Pastora València reafirmi el seu constant creixement, posicionant-se com el gran esdeveniment esportiu, turístic i social de la ciutat.


DSC0034El gran creixement rau en dues parts. D’una banda, l’augment de públic local que cada any es prepara per al gran repte implica que els aficionats locals animen i involucren els corredors populars a la 10K. D’altra banda està el constant creixement internacional, propiciat per la promoció en fires esportives, acords amb operadors turístics especialitzats i el foment en clubs dels països estratègics.

Implicació del públic

Una de les claus per a l’èxit de la Marató Divina Pastora València tornarà a passar per la implicació i participació del públic. La gran oferta turística que es mou en aquests dies es plasmarà al carrer amb una animació destacada, tant per als esportistes com per als acompanyants i ciutadans que es donen cita als carrers pels quals passa el recorregut de la marató. Al llarg d’aquest s’establiran més de 70 animacions, superant així el nombre de llocs de animació dels darreres anys, perquè els ciutadans formen part de la festa i animen els maratonians

DSC02021

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha rebut els representants del Comité de Direcció de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP en una reunió de treball de cara a avançar en el protocol de seguretat de l’esdeveniment. A la reunió va assistir Pilar Bernabé, presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Juan Botella, gerent de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, acompanyats del doctor Luis Cort, responsable mèdic de la Marató i la Mitja Marató. A més, van participar també en esta reunió de treball Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública. A més de la reducció considerable del cens de participants al 60 % respecte als prèviament inscrits i l’eixida en més onades de menys corredors i amb més diferència de temps, s’adoptaran mesures que tindran en compte la situació epidemiològica del moment i s’adaptaran sempre en funció de la normativa autonòmica vigent en sanitat. També es van estudiar la resta de mesures que s’adoptaran per a fer un esdeveniment segur i es començarà ja a treballar amb Sanitat en una regulació específica per als esdeveniments participatius com les carreres de marató i mitja marató. Es confia que la evolució positiva i l’elevat ritme de vacunació no obligue l’organització a exigir més requisits mèdics als participants. En qualsevol cas, s’anunciarà als corredors les mesures sanitàries o requisits amb temps suficient de les carreres de la Mitja Marató o Marató, fixades en el calendari per al 24 d’octubre i el 5 de desembre. Pilar Bernabé va valorar esta trobada de treball com “una reunió molt productiva” i va voler “agrair a la consellera de Sanitat l’esforç i el compromís amb esdeveniments tan importants com la Mitjà Marató i la Marató València. Treballarem amb la Conselleria de Sanitat en un protocol que garantisca la celebració dels dos esdeveniments amb plena seguretat per als corredors i també per a la ciutat i la ciutadania. I estic convençuda que podrem arribar a una magnífica celebració de les dos proves”.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar