x

La IAAF concedeix a la Marató i a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso de 2016 l’Etiqueta d’Or

19 gener, 2016

La Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzades per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, han rebut la Gold Label (Etiqueta d’Or) de la IAAF que els acredita com dues de les millors carreres del món. La Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) ha concedit l’Etiqueta d’Or per a l’edició de 2016 en les dues proves després d’haver complit en 2015 amb els criteris de màxima qualitat i excel·lència en l’organització que exigeix l’òrgan rector de l’atletisme mundial.

Es tracta de la primera vegada que una prova espanyola rep aquesta distinció. Així doncs, la Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso se situen per dret propi entre els esdeveniments esportius del running més brillants del món. Tot açò a força d’esforç i treball en equip per a aconseguir que la ciutat compte amb un gran esdeveniment de projecció internacional que s’inspira en els valors de l’esport.

El creixement organitzatiu i esportiu de la prova, gràcies al suport i la col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso, ha sigut inqüestionable. València solament ha necessitat dos anys per a escalar des de l’Etiqueta de Bronze fins a l’Or, la qual cosa demostra la passió pel running i la col·laboració de tots els ciutadans en l’esdeveniment. Per a obtenir este reconeixement la Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso han hagut de superar l’examen dels observadors de la IAAF, els qui van seguir les edicions de 2015 prenent molt bona nota de l’esdeveniment. Les exigències de la IAAF per a concedir estos guardons són estrictes, però la Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso han complit amb requisits com, entre uns altres, el nivell dels atletes d’elit, la quantitat i qualitat dels controles antidopatge, les zones tancades al tràfic en el circuit, els avituallamientos, la cobertura televisiva de la carrera, i la seguretat.

Paco Borao, director de la carrera i president de la SD Correcaminos, s’ha mostrat emocionat i agraït: “Estem molt orgullosos d’aquests premis que ens concedeix la IAAF després de tants anys d’esforç. Açò és fruit del treball de tota la gent que dia a dia es bolca amb esdeveniments com la Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso”.

Agraïsc, en nom de la carrera i de la SD Correcaminos, a l’Ajuntament de València i a l’esforç de la Fundació Trinidad Alfonso a cada moment de l’any per a fer d’uesta carrera el que són, d’or. Açò, a més de ser una cosa que genera orgull i satisfacció, és un compromís i una responsabilitat per als anys esdevenidors. Cal guanyar les Etiquetes d’Or i conservar-les tots els anys. Eixe serà el nostre objectiu a partir d’ara”, afirma Borao.

Este gran reconeixement per part de la Federació Internacional d’Atletisme només que fa animar encara més a una ciutat bolcada amb el running que és, després de les espectaculars edicions de la Marató i Mitja Marató València Trinidad Alfonso 2015, la ciutat més ràpida d’Espanya. València tindrà 2 de les 41 proves en ruta amb Etiqueta d’Or que se celebren en el món. Molt poques ciutats en el planeta posseeixen dues Etiquetes d’Or en les seues proves, la qual cosa fa encara més especial este guardó que reben les carreres valencianes. Ara València s’instal·la en la màxima categoria organitzativa amb ciutats llegendàries per als corredors de fons com Boston, Berlín o Nova York i serà una de les 11 ciutats del món amb Etiqueta d’Or al mig Marató. Amb més força que mai, València és la Ciutat del Running.

Notícies relacionades