x

8.400 corredors ja han tancat la seua participació per a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso

1 setembre, 2015

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la Societat Esportiva Correcaminos, vol seguir demostrant el perquè és una de les proves més representatives en la distància. A data d’1 de setembre, més de 8.400 són els inscrits en un dels esdeveniments més importants del calendari de carreres i tot apunta al fet que el record de participació en la prova serà superat en la 25na edició que se celebrarà el 18 d’octubre de 2015.

Cal comparar que estes xifres de participació suposen un 42% de creixement en el cens actual sobre els registres de les mateixes dates per a l’edició de 2014. En concret, estem parlant de 2.400 runners més que prendran l’eixida dels 21.097,5 metres valencians des de l’Avinguda del Port, la qual cosa augura un èxit de participació en la prova amb més d’un mes per davant per a la celebració de l’esdeveniment.

Dels 10.460 participants que van córrer a València en 2014, el kenyà Abraham Cheroben es va imposar amb un temps de 58’48’’, sent el crono més ràpid registrat mai en territori espanyol. Una fita esportiva que es va accentuar en ser la millor marca de l’any 2014 en la distància i col·locar-se com la sisena dins de l’històric de mitges maratons arreu del món.

Presència de corredors de tot del món

Altre aspecte significatiu és la consolidadació del corredor d’origen nacional i també de l’internacional. Els runners forans computen un 15% del cens actual, una xifra que convida a l’atractiu que desprèn València com la ciutat del Running per al corredor internacional. Els corredors procedents dels Països Baixos, amb més de 500, i d’Itàlia, amb prop de 400, són els més destacats en quantitat per a una prova que reuneix, a dia de hui, participants de 42 països diferents.

Un atractiu que no solament atrau als corredors de fora del país, sinó que també fa efecte en els corredors procedents de les diferents províncies. En este cas les províncies de Madrid, amb més de 800 corredors; Alacant, amb prop de 250; i Castelló, amb més de 180 runners suposen els principals punts de procedència de corredors nacionals que es decideixen per la Mitja Marató de València. Per davant de totes aquestes es troba València, la ciutat organitzadora, amb més de 5.000 inscrits. Unes xifres, per tant, que evidencien que el corredor espanyol valora molt el lideratge de València en l’atletisme de fons.

Boton más info inscripciones medio maraton valencià

Notícies relacionades