x

Runners d’arreu del món ja tenen el seu dorsal per a córrer a València

5 febrer, 2016

Corredors d’arreu del món ja tenen els seus dorsals per a córrer a València, la Ciutat del Running. Els runners més ràpids en l’obertura d’inscripcions van aconseguir un dels primers 1.000 dorsals bonificats, que s’han esgotat en tan només 52 minuts per a Marató i 59 minuts a la Mitja Marató.

Arriba el moment de pensar en els gran esdeveniments del 2016 i marcar en el calendari runner de cadascun els reptes que com a corredors volen afrontar durant l’any. És per açò que ja siga Marató, 10k o Mitja Marató són opcions més que apetecibles per a córrer a València, una ciutat banyada en l’or de la Gold Label que ha atorgat la IAAF a les seues dues grans proves del calendari nacional, la Mitja Marató i la Marató València Trinidad Alfonso.

El 23 d’octubre de 2016, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso tractarà de ser, per tercer any, consecutiu la prova més ràpida del món en la distància. Dins del seu multitudinari escamot, alguns corredors no han perdut l’oportunitat de tancar com més prompte millor el seu repte esportiu. La prova ha sobrepassat fronteres i els runners italians que participaran en la Mitja Marató València Trinidad Alfonso són cada vegada més habituals a València. Un d’ells és Lucca Baroncini, corredor de Florència, Itàlia, que participarà en la seua 21ena mitja marató i que ja ha visitat 4 vegades la ciutat del Turia: “Em vaig decidir a córrer la prova fa 10 dies, quan vaig veure que les inscripcions estaven a 16€. No m’ho vaig pensar ni un segon i ja tinc el meu dorsal per a la carrera”, afirma l’italià, que també correrà amb els seus pares, Nello Baroncini i Fiorella Navarrini.

FB_IMG_1454574215651

D’altra banda, molts dels inscrits en la Marató València Trinidad Alfonso ja van quedar sorpresos de la carrera valenciana en 2015 i ara volen formar part de la primera prova maratoniana en la història d’Espanya amb Etiqueta d’Or de la IAAF. Est és el cas de Lluis Clemente Puig, corredor valencià de 35 anys que participarà en la seua tercera Marató València Trinidad Alfonso: “Com ja se que vaig a córrer-la sempre, m’apunte com més prompte millor i així aprofite el descompte, a més de poder cancel·lar el meu dorsal si em lesione, que espere que no succeïsca”, comentava entre riures. El valencià destaca de la prova que el poble valencià porta en palpentes als participants: “Les animacions són espectaculars i l’eixida per tandes també va ser beneficiosa per a tots. Enguany correré amb un grup d’amics però cadascun al nostre ritme. Per a mi, com a casa, en cap lloc”.

luis-clemente

Madrid, la capital d’Espanya, també comptarà amb un gran nombre de participants que vindran per a gaudir de la millor marató d’Espanya i amb la qualificació d’or per part de la IAAF, la Marató València Trinidad Alfonso. La carrera ja compta amb un total de 146 corredors que vindran des de Madrid. Entre ells Paula Rodrigo García, corredora madrilenya del club TRIMAD que debutarà en els 42.195 metres a València: “És la primera vegada que vaig a córrer una marató, però m’han parlat molt bé de València pel traçat, la plana del circuit i la seua temperatura. Vindré des de Madrid a córrer-la amb 3 amics del meu club de triatló, el TRIMAD. Aquesta carrera és la que a tothom li ve de gust córrer”.

paula-rodriguez-1

A més, la 10k València Trinidad Alfonso, malgrat ser una prova de distància una mica més curta, també va sumant corredors a la seua llista de runners que prendran els carrers de València el pròxim 20 de novembre al costat de la Marató. Cal destacar que en ser una prova amb una distància més assequible, els participants decideixen inscriure’s més prop de la data de celebració. Molts d’ells són valencians i el seu principal motiu per a participar en aquesta prova és poder córrer de llarg a llarg de la seua ciutat i finalitzar la carrera corrent per damunt de l’aigua de la Ciutat de les Arts i les Ciències, una cosa única i que queda en la retina de tots els runners que corren a València.

Notícies relacionades