x

Les proves de Marató, 10k i Mitja Marató València Trinidad Alfonso facilitaran la participació dels atletes amb discapacitat

4 març, 2016

La Marató, 10k i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzades per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València i amb la col·laboració principal de la Fundació Trinidad Alfonso, continuen treballant per a millorar les condicions organitzatives de les proves més representatives de la ciutat de València.

En esta ocasió, l’acord de col·laboració establit amb la Federació d’Esports Adaptats (FESA) suposa un gran pas per a tots els atletes amb discapacitats que vulguen participar en alguna d’estes tres competicions.

S’han pres diverses decisions que ajudaran a gestionar les inscripcions dels atletes adaptats i que millorarà l’atenció de les necessitats d’accessibilitat i/o assistència que els mateixos puguen tenir a l’hora de participar en estes proves. Dins d’este acord establit, hi ha tres aspectes significatius a destacar en benefici del participant:

1.Tots els atletes amb discapacitat gaudiran d’un 50% de bonificació en el seu procés d’inscripció. Este descompte sempre es farà, tenint en compte la tarifa de preus vigent. Esta inscripció bonificada nomes podrà realitzar-se a través de FESA.

2. Els atletes inscrits podran competir en cadascuna de les quatre categories adaptades. Estes seran: cadira de rodes, discapacitats funcionals, discapacitats sensorials i discapacitats intel·lectuals. Estes quatre categories tindran classificació pròpia i premis per als 3 primers classificats de cada sexe en cadascuna de les carreres.

3.Cada atleta cec o deficient visual (B2) que ho requerisca, tindrà dret a l’acompanyament d’un guia la inscripció de la qual serà 100% gratuïta. La inscripció d’esta persona serà cedida gratuïtament per l’organització, però només es podrà gestionar a través de FESA.

L’acord aconseguit afavorirà la inclusió i participació de tots els atletes. La coordinació a través de FESA de les inscripcions suposa la millor opció per a la gestió de les necessitats que els participants puguen tenir i dóna més el valor organitzatiu de la Marató, 10k i Mitja Marató València Trinidad Alfonso.

Notícies relacionades