x

Les carreres de fons, nou territori del running femení

8 març, 2016

La dona, cada vegada més, va guanyant un merescut espai en el món del running gràcies al seu creixent nivell de participació en les nombroses proves de fons que se celebren. Com cada 8 de març, la dona és la principal protagonista en la seua lluita per la igualtat en el Dia Internacional de la Dona. I justament, en un any olímpic com és 2016, es deu aprofitar l’ocasió per a posar en valor i reconèixer justament a les dones en l’esport, tant en els seus triomfs, que no són pocs, com en el seu valor participatiu, que ens ajuda a evolucionar dins d’una societat justa, equitativa i igualitària.

València i les seues tres grans proves de l’any, la Marató, la Mitja Marató i el 10k València Trinidad Alfonso han sigut territori femení en cadascuna de les seues edicions. Les dones, cada vegada més, van assumint reptes majors en la pràctica esportiva, com pot ser el fet d’afrontar la distància de Filípides.

La mostra està en la Marató València Trinidad Alfonso 2015, on ja van ser 2.085 les participants que van prendre l’eixida. Unes xifres, que comparades amb els registres de 2011, ajuden a establir aquest augment és d’un 367% des d’eixa data, la qual cosa demostra una major valentia i dedicació a la carrera a peu de les xiques. Açò és un senyal inequívoc que les dones i el running segueixen donant passos avant. La llarga distància maratoniana ja no queda lluny per a la participació femenina, que ja compta amb la presència de més de 860 heroïnes inscrites tan sol un mes després de l’obertura d’inscripcions per a la prova i amb la intenció de batre els 42.195 metres.

1516-MMVLC2015-1599

El seu augment ajuda a superar la barrera dels 6.100 inscrits

La incorporació de la dona a la distància maratoniana està col·laborant de forma decisiva a batre nous registres d’inscripcions de la Marató València, que estrena la seua designació d’Etiqueta Or de la IAAF amb més de 6100 inscrits al mes d’eixir a la venda els primers dorsals.

Un altre esdeveniment que ens mostra les barreres que està trencant la dona en el món del running és la Mitja Marató València Trinidad Alfonso. La prova dels 21.097,5 metres més ràpida del món en els dos últims anys es va col·locar com una de les proves de llarga distància preferida per les dones. 2.632 van ser les que van partir des de l’Avinguda del Port, la qual cosa va significar un 21% del total de participants de l’esdeveniment. En aquest 2016, ja s’han registrat més de 600 dones sobre el total de 2.500 inscripcions (23%).

Mentre que, potser, el gran esdeveniment femenin, dins de les nostres carreres, siga el 10k València Trinidad Alfonso. Més d’un 40% dels inscrits en les seues últimes edicions han sigut dones, dades que confirmen i avalen a València com una ciutat de running femení. De fet, en les últimes setmanes, per a enguany ja han confirmat la seua presència quasi 390 dones, la qual cosa suposa a dia de hui més d’un 51% del total de participants (750).

Cada vegada la dona cerca reptes majors en l’esport i la marató és la distància per excel·lència. Ja ho vam fer en el seu moment, però hui, Dia Internacional de la Dona, volem brindar-li un nou homenatge i animar al fet que eixa xifra seguisca creixent en l’edició de 2016.

Valencia Ciudad del Running aglutina a los eventos y a los corredores de la ciudad

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar