x

Mitja Marató València anuncia els primers atletes per a l’ambiciosa ‘Elit Edition’

3 octubre, 2020

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP Elit Edition, que es disputarà el pròxim 6 de desembre de 2020 en paral·lel a la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, ja pot confirmar els primers noms dels atletes masculins i femenins que buscaran acostar-se al doble rècord del món masculí (58:01) i femení (1h04:21).

La potència de la carrera, que no coincidirà en el circuit amb la marató, arribarà de les cames del kenyà Rhonex Kipruto, que va aconseguir en la 10K Valencia Ibercaja el rècord del món de 10K (26:24), i que és el gran favorit per a lluitar per a aconseguir la millor marca mundial en els 21.097,5 metres, juntament amb l’ugandés Jacob Kiplimo (26:41 en 10K).

A més, hi haurà fins a deu corredors més amb marques per davall dels 60 minuts, que fan presagiar una carrera molt ràpida. Kibiwott Kandie (58:37), Stephen Kiprop (58:42), Bedan Karoki (58:42), Bernard Ngeno (59:07), Alexander Mutiso (59:09), Julien Wanders (59:13 i rècord europeu), Philemon Kiplimo (59:28), Geoffrey Koech (59:36), Gabriel Geay (59:42), Alfred Barkach (59:46) o Kelvin Kiptum (59:53) correran per a millorar les seues marques.

I en dones, una debutant en la distància com l’etíop Letensenbet Gidey, amb la millor marca mundial en 15K (44:20), o la kenyana Sheila Chepkirui, guanyadora de les 10K a València i Praga, lluitaran per una carrera d’altíssim nivell juntament amb l’experiència de la guanyadora de 2019 Senbere Teferi (1h05:32).

Per a Marc Roig, seleccionador de l’elit internacional de la Marató i Mitja Marató València, “hem treballat molt en els últims mesos per a confeccionar dos llistes d’elit de primer nivell, per a batre els nostres propis rècords i acostar-nos el màxim possible als rècords del món en les dos distàncies. Juntament amb estos noms, falta per confirmar-se’n uns altres que fan, sens dubte, que València siga la gran carrera de l’any 2020”.

Per la seua part, la Marató Valencia Elit Edition també buscarà els objectius esportius més ambiciosos, i pretén acostar-se als rècords del món.

Gràcies al suport de la Fundació Trinidad Alfonso i els patrocinadors

Esta Elit Edition, organitzada per l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, serà possible gràcies al suport econòmic de l’empresari Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso, que ell mateix presidix. La Fundació, col·laboradora principal de les dos carreres, impulsa la celebració d’esta doble cita d’elevat nivell dins de les estratègies de #EActiVatSport, que ha posat en marxa per a promoure la reactivació dels esdeveniments esportius a València. També la fidelitat mostrada pels patrocinadors i col·laboradors de la Marató i Mitja Marató València en 2020 ajudaran a aconseguir que se celebre este esdeveniment.

L’organització crearà una bambolla sanitària al voltant de la prova i prendrà mesures excepcionals de seguretat per a garantir un gran espectacle esportiu amb el mínim risc sanitari. La prova disposarà del seu propi dispositiu mèdic, que inclourà el suport d’una consultoria externa per a recopilar totes les dades i garantir, si és necessari, la traçabilitat dels passos d’atletes i persones implicades en l’organització de la carrera.

Notícies relacionades