x

La Marató València Trinidad Alfonso ja és el millor d’Espanya

28 maig, 2015

La Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha pujat a la primera posició del rànquing dels millors maratons d’Espanya segons la Real Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA). L’estament elabora anualment un rànquing atenent a criteris esportius i organitzatius de tots els esdeveniments atlètics del nostre país, la temporada s’estableix de novembre a octubre. Assignada esta puntuació anualment s’estableix una mitjana entre els tres últims anys per, finalment, elaborar la classificació final que enguany ha situat a la Marató València com el número u.

D’esta manera, el rànquing de la RFEA el lidera València amb 1.582 punts, amb una diferència superior als 100 punts del segon classificat, Marató de Barcelona, ​​al qual segueixen les maratons de Sevilla, Madrid i Sant Sebastià. Un gran mèrit per a una ciutat que es bolca amb el running i que des de 2011 li ha donat la volta a la prova, convertint-lo en un esdeveniment de referència a nivell internacional, així com un exemple organitzatiu i esportiu com evidencia el fet que des de 2013 ostenta la millor marca de la història en territori nacional.

Paco Borao, president de la SD Correcaminos, s’ha mostrat “molt orgullós de poder comptar amb la prova de referència al nostre país. Es posa en valor a tot l’equip que treballa perquè això siga possible, convertint la il·lusió dels voluntaris i de tot un club en un motiu més per l’esforç”.

Mitja Marató, la millor carrera d’Espanya

En el mateix rànquing elaborat per la RFEA, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la SD Correcaminos, es consolida com la millor carrera de la seva categoria a una gran diferència respecte a les altres proves organitzades al país. A més, a nivell global, se situa com la millor carrera d’Espanya, amb 2.139 punts de mitjana, obtenint 2.779 en la passada edició, gràcies a la organització d’esdeveniment i al gran record aconseguit en l’edició anterior, amb la sisena millor marca de tots els temps.

Notícies relacionades