x

Els punts d’assistència ràpida tornen a la Marató Valencia amb Farmacia Ribera

11 novembre, 2017

Farmacia Ribera tornarà a estar present en la millor marató d’Espanya amb diferents punts d’assistència ràpida al corredor al llarg dels 42.195 m.

D’esta manera, els més de 19.000 corredors que prendran l’eixida el diumenge 19 a les 8:30 h al pont de Montolivet podran fer ús dels productes en la zona d’eixida i en els punts d’assistència que se situaran en els quilòmetres 20; 25; 30; 35; 37,5 i 40 del recorregut més ràpid del país.

[vcr_carousel source=”media: 65642,57920,65637,65647,65652″ limit=”65″ height=”400″ items=”1″ title=”no” autoplay=”3000″ speed=”300″][vcr_carousel source=”media: 22695,22694,22693,22692,22691,22690,22689,22688,22687,22686,22685,22684,22683,22682,22681,22698,22699″ limit=”65″ height=”400″ items=”1″ title=”no” autoplay=”3000″ speed=”300″][/vcr_carousel]

Per a esta edició, Farmacia Ribera oferirà més de 100 pots de vaselina i 320 pots de Reflex per a atendre les malalties menors dels qui ho necessiten. A més, disposaran d’un equip de 40 voluntaris i 12 punts mòbils atesos per ciclistes que atendran el corredor en carrera sense que este perda el seu ritme.

Alguns consells i recomanacions de Farmacia Ribera

Per què és important prendre suplements alimentaris?

Pocs dies abans de la Marató València 2017, és el moment ideal per a informar-nos i fer del running un acte responsable.

Des de Farmacia Ribera, entenem que el running és la forma més saludable per a combatre certs problemes que ens angoixen diàriament en l’aspecte físic i mental. La pràctica d’esta activitat esportiva, amb consciència, farà que ens sentim millor en tots els aspectes i proporcionarà vitalitat al nostre organisme.

Resistència física:

Pel que fa a la resistència física, entenem que este és el punt al qual donem més importància en el moment de fer exercici físic, ja que és la capacitat de fer un esforç més o menys intens, durant un període de temps prolongat en bon estat. Ací juguen un paper important els músculs, tot l’aparell osteoarticular i l’energia.

Sistema immunitari:

El tercer punt important és la cura del sistema immunitari, pel fet que és el responsable de les defenses del nostre cos. Estudis realitzats amb esportistes d’alta competició han manifestat nivells baixos d’anticossos, la qual cosa comporta més risc de contraure infeccions. Però no t’espantes, ocorre exactament el contrari amb qui practica exercici físic moderat, ja que s’observa un enfortiment del sistema immunitari. L’exercici físic s’ha de fer amb regularitat i moderació.

Ara que entenem que hem de previndre i tractar, veurem com ho hem de fer. Classificarem els nutrients que hem de subministrar al nostre organisme (si la dieta no és suficient, a través de suplements alimentaris) per a corregir o evitar estos problemes en tres grans grups:

1. Vitamines: són un grup de substàncies essencials per al funcionament cel·lular, el creixement i el desenvolupament normal d’un individu en general. A més, constituïxen una font important d’antioxidants.

En l’atleta pot augmentar la necessitat d’estes vitamines, principalment les del grup B, pel fet que s’excreten amb facilitat en l’orina i la suor. D’esta manera és possible que els atletes necessiten multivitamínics; de tota manera, és important saber quan hem de començar a prendre’n. El temps i la quantitat de suplement varia en funció del laboratori.

2. Aminoàcids: els aminoàcids són molècules orgàniques necessàries per a la formació de proteïnes, són els pilars fonamentals de la vida, les responsables per gran part de les reaccions bioquímiques, estructures, entre altres funcions. Entre els més importants per als esportistes estan: L-carnosina, taurina, L-glutamina, L-carnitina, leucina… que en general ajudaran a la protecció del múscul i l’estimulació del sistema immunitari.

3. Minerals: els minerals són importants per a mantindre el nostre cos sa. Els usem per a moltes funcions diferents, entre les quals hi ha la manutenció dels ossos, els músculs, el cor i el cervell. També són importants per als enzims i les hormones.

Existixen dos tipus de minerals, els macrominerals i els microminerals o oligoelements. Els macrominerals els necessitem en majors quantitats. Estos inclouen  calci, fòsfor, magnesi, sodipotassi, clor i sofre. Els oligoelements els necessitem en menors concentracions, inclouen ferro, manganés, coure, iode, zinc, cobalt, fluor i seleni.

En este sentit, quan parlem de runners, necessitem en més quantitat els minerals següents: magnesi, zinc, potassi, ferro…

A més, hi ha altres compostos importants per al runner en la manutenció de les articulacions, com el col·lagen, àcid hialurònic, condroïtina, glucosamina; per a la producció d’energia, com ara la ribosa, o un potent antioxidant com el coenzim Q10.

[vcr_note note_color=”#f8b828″ text_color=”#040404″ radius=”5″]Alexandra Faria Amirm / Farmacèutica especialitzada en salut esportiva.[/vcr_note]

Notícies relacionades