x

Dotze consells per a disfrutar en les carreres com a bon corredor

13 febrer, 2015

Cada dia som més corredors entrenant. Cada dia hi ha més gent corrent en les carreres. Celebrem esta explosió esportiva, però l’elevat nombre d’usuaris en les carreres fa que, cada vegada més, mantinguem una sèrie de normes lògiques de bon comportament per a disfrutar de les carreres i deixar que disfruten també la resta d’usuaris i corredors.

Este “Manual del bon corredor” pretén ser simplement això, un recordatori de bon comportament que tots els corredors hem de tindre molt present cada vegada que eixim a entrenar, cada dia que participem en una prova popular.

Post_Manual_Corredor_VCR

1. Saluda quan et trobes amb altres corredors

Cada vegada som més gent corrent, calfant o entrenant. Saludar els corredors que t’encreues o amb els quals compartixes espais esportius no t’ajudarà a ser més ràpid, ni tampoc et farà més lent, però sí que crea bon ambient.

2. Corre pel costat dret del carril

Si estàs entrenant o corrent, permet que altres corredors més ràpids puguen avançar-te sense problemes. Així es facilita la circulació de corredors, sobretot a les zones amb més trànsit o en les carreres amb carrers o passos més estretes.

3. No córregues sense dorsal

Si no vols pagar en una carrera perquè no t’agrada la camiseta que donen, et sembla molt cara la inscripció o, simplement, se’t va passar el termini d’inscripció…, és fàcil: no hi participes. Però no córregues sense dorsal o amb el dorsal falsificat. Hi ha moltes més carreres. Corrent sense dorsal no solament enganyes l’organització, també estàs restant serveis a altres corredors que sí que han pagat per estos serveis i, a més, corres el perill de patir un accident o lesió i no estar cobert.

4. No retalles en les carreres

T’has preguntat alguna vegada quants segons guanyes retallant en una rotonda o en un cantó? Molt pocs. No obstant això, poses en perill no solament el teu físic, sinó també el d’altres corredors amb eixos girs no previstos o vas per llocs inadequats. A més, pots fer mal a altres vianants que estiguen veient la carrera o esperant tranquil·lament a la vorera. A més de fer trampes, t’estàs enganyant a tu mateix; per a això has matinat?, per a estalviar-te uns metres?

5. Interessa’t i ajuda si veus algun corredor exhaust

Preocupa’t sempre per un corredor que haja defallit en una carrera o s’haja lesionat. I si és necessari, reclama la presència de l’assistència mèdica que hi ha en les proves. Si algun dia eres tu qui té un problema físic o d’esgotament, t’agradaria que t’ajudaren…

6. Tracta de ser net amb les botelles d’aigua i els gots

Els corredors necessiten hidratar-se abans, durant i després de les proves. Però no cal tirar els gots o botelles a terra, encara que hi haja gent encarregada d’arreplegar-los després de les carreres. Amb un poc més del nostre esforç tirant els gots o botelles d’avituallament a la paperera o contenidor també estem fent més gran el running.

7. No mentisques en la marca prevista i respecta el caixó que t’hagen assignat

Eres ràpid, però no tant. Sigues sincer amb la marca prevista per a una carrera en què te la sol·liciten per a donar-te un dorsal per caixons per temps. Enganyar la resta de corredors i, sobretot, a tu mateix, només farà que les eixides siguen més lentes per a tots.

8. No avances amb perill de fer caure altres corredors.

Moltes vegades, pel que s’ha comentat en el punt anterior, o per arribar més fort que els teus companys a meta, fas moviments que poden fer caure altres corredors en eixe esprint inicial o final. Espera el teu moment i demana permís per a avançar altres corredors sense perill.

9. Respon amb agraïment a l’ànim del públic

A tots ens agrada córrer amb gran ambient en els carrers…, sobretot, en les proves més dures i llargues. Però sempre cal ser agraït amb eixes mostres de suport anònim de gent que t’anima sense conéixer-te, que es pren la molèstia fins i tot d’anomenar-te pel teu nom (del dorsal) i t’espenta a la meta. Respon, dóna les gràcies, fes palmes, somriu… a tots els qui t’animen.

10. Dóna sempre les gràcies als voluntaris i els avitualladors

Ja fa unes hores que estan treballant, moltes vegades de manera voluntària i altruista, perquè tu rebes la teua medalla de finisher o una botella d’aigua. Han passat milers de corredors abans que tu i encara en falten altres milers més per passar davant d’ells. Però sempre et somriuen i animen. Dóna les GRÀCIES, costa molt poc.

11. Vés amb molta cura si corres amb un xiquet o amb un carret de bebé

En moltes proves no està permés l’accés a meta amb xiquets en braços, per la seua seguretat i de la resta de participants. Revisa el reglament i extrema sempre l’atenció. També quan participes amb un carret de bebé amb xiquets dins, encara que estos estiguen adaptats (recorda que no tots són vàlids), perquè ningú patisca caigudes.

12. No córregues amb un gos en les carreres

Encara que pensem que sí, moltes carreres, per nombre de participants, no estan pensades per a acudir i competir amb la teua mascota preferida. Hi ha proves específiques perquè sí que pugueu disfrutar junts de la vostra afició a córrer. Pensa que el teu gos pot espantar-se amb l’aglomeració de corredors en alguns moments o espantar altres corredors que participen en la carrera.

 

Notícies relacionades